1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GELENEKSEL TEPEBAŞI LALE FESTİVALİ YARIN..
GELENEKSEL TEPEBAŞI LALE FESTİVALİ YARIN..

GELENEKSEL TEPEBAŞI LALE FESTİVALİ YARIN..

Geleneksel Tepebaşı Lale Festivali, yarın saat 10.00’da Tepebaşı Lale Anıtı’ndaki kortej yürüyüşü ile başlıyor.

A+A-

“KIBRIS LALESİNİ KORUMAYA YARDIMCI OL… ÇİÇEĞİNİ TOPLAMA, KÖYLERDEKİ SATICILARDAN DA ALMA…”

Geleneksel Tepebaşı Lale Festivali, yarın saat 10.00’da Tepebaşı Lale Anıtı’ndaki kortej yürüyüşü ile başlıyor.

Kıbrıs’a özgü endemik bir lale türü olan Tulipa Cypria’nın (Medoş/Yorgoz Lalesi) tanıtılıp korunması amacıyla düzenlenen festival iki gün sürecek.
Tepebaşı Kültür Sanat ve Doğayı Koruma Derneği’nden yapılan açıklamaya göre, yarın kortej yürüyüşünün ardından saat 10.30’da geleneksel yastık koşusu ile devam edecek festivalde, açılış konuşmaları yapılacak, halk dansları ve modern dans gösterileri sunulacak. İlk günkü etkinlikler saat 15.30’da Gökhan Çınar’ın vereceği konserle sona erecek.

Pazar günü de, saat 08.30’da başlayacak doğa yürüyüşünün ardından 10.30’da çeşitli halk dansları ekipleri gösteri sunacak. Festival, sema ve zumba gösterileri, Kıbrıs Havaları Derneği konseri, İki Toplumlu Müzik ve Folklor Ekibi’nin gösterisi, Eylem Afşaroğlu ve İbrahim Kırmızısakal ile Çağdaş Müzik Derneği’nin konserleri ile tamamlanacak.

“Kıbrıs Lalesi’ni korumaya yardımcı ol! Çiçeğini veya herhangi bir kısmını doğadan toplama ve köylerdeki satıcılardan alma!” çağrısı yapılacak festival süresince, dünyada sadece Kıbrıs’ta yetişen ve Medoş Lalesi adıyla da bilinen Yorgoz lalesinin gözlemlenebileceği lale yürüyüşleri düzenlenecek.

Yürüyüşler, yarın saat 14.00’te, pazar da saat 13.00’te başlayacak.
Festival çerçevesinde, Tepebaşı İlkokulu bahçesinde kurulacak stantlarda Kıbrıs’a özgü el işleri, yöresel yiyecek ve içecekler de satılacak.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.