1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GELENEKSEL ÜRETİMDE KADINLAR PROJESİ…
GELENEKSEL ÜRETİMDE KADINLAR PROJESİ…

GELENEKSEL ÜRETİMDE KADINLAR PROJESİ…

Gazimağusa Belediyesi ile Yöneticilik Merkezi (Management Centre) işbirliğinde, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı katkıları ve Avrupa Birliği’nin finansmanıyla düzenlenen “Geleneksel Üretimde Kadınlar” projesi tamamlandı.

A+A-

KIBRIS EL SANATLARI VE GELENEKSEL YEMEKLER KURSUNU TAMAMLAYAN 138 KADIN SERTİFİKALARINI ALDI
ARTIK ONLARIN BİR DE “EMEK DÜKKANI” VAR

Gazimağusa Belediyesi ile Yöneticilik Merkezi (Management Centre) işbirliğinde, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı katkıları ve Avrupa Birliği’nin finansmanıyla düzenlenen “Geleneksel Üretimde Kadınlar” projesi tamamlandı.

“Gazimağusa ve çevresindeki kadınların, ekonomik ve soysal durumlarının iyileştirilmesi, Kıbrıs el sanatları ve kültürünün de yaşatılması” amacıyla Mayıs-Temmuz ayları arasında  “Geleneksel Üretimde Kadınlar” adı altında düzenlenen projenin sertifika töreni dün akşam Gazimağusa Bandabuliya’da gerçekleştirildi.

Ücretsiz olarak verilen kurslara katılan 138 kadın sertifikalarını aldı.
Diğer yandan, kadınların ürettiklerini maddi olarak değerlendirebilmelerine olanak sağlamak amacıyla Gazimağusa Belediyesi tarafından  kadın el işi çalışmalarına tahsis edilen Emek Dükkanı’nın da yine Bandabuliya’da açılışı gerçekleştirildi.

Sertifika ve açılış törenine Gazimağusa Belediye Başkanı Oktay Kayalp, Yöneticilik Merkezi Direktörü Bülent Kanol, Avrupa Birliği adına  Marion Lalisse ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı adına Tiziana Zennaro da katıldı.

KAYALP

Gazimağusa Belediye Başkanı Oktay Kayalp, kadınlara yetenek kazandırmak ve ev ekonomilerine küçük de olsa katkı yapmak amacıyla gerçekleştirdikleri projenin sonuna geldiklerini belirterek, projeye katılımın yüksek olmasının sevindirici olduğunu ifade etti.

Kayalp, Gazimağusa Belediyesi olarak çalışmalarını devam ettirerek Mağusa Kadın Merkezi’nin kuruluşunu da gerçekleştireceklerini, merkez bünyesinde faaliyetlerin 12 aya yayılmasını sağlayacaklarını söyledi.
Projenin kadın merkeziyle ilgili çalışmalarının aynı zamanda bir ön hazırlığı olduğunu ifade eden Kayalp, bu çalışmaları geliştirerek çeşitlendireceklerini belirtti.

KANOL

Yöneticilik Merkezi Direktörü Bülent Kanol da,  Gazimağusa Belediyesi ile uzun zamandır işbirliği yaptıklarını belirterek, Belediye’nin ülkede örnek ve ilkleri yapan bir belediye olduğunu kaydetti.

Projenin son değil aslında bir başlangıç olduğunu söyleyen Kanol, proje  model alınarak bir çok çalışma yapılabileceğine dikkat çekti.

ZENNARO

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı adına konuşan Tiziana Zennaro da, projenin, Kıbrıs kültürü ve geleneklerinin yaşatılması açısından önemli olduğunu söyledi.

Projenin, beklentilerinin de üzerinde gerçekleştiğini ve bundan memnuniyet duyduklarını söyleyen Zennaro, “Kadınlar tarafından yönetilen, kadınlara yönelik proje oldu. Bandabuliya’nın da kadın merkezi haline getirilmesiyle bütün toplum güçlendirilmiş oluyor” dedi.

LALISSE

Avrupa Birliği temsilcisi Marion Lalisse de, Avrupa Birliği Komisyonu olarak projeyi tamamlamaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

Lalisse, Lefkoşa ve Gazimağusa’daki bandabuliyalarla ilgili yapılan çalışmaların sanat eserleri alanında büyük fayda sağladığını kaydetti.
Projenin Bandabuliya’yı da yeniden canlandırdığını kaydeden Lalisse, Avrupa Birliği olarak Kıbrıs Türk toplumu, sivil tolum örgütleri ve yerel yönetimlerle işbirliğini devam ettirmek istediklerini kaydetti.

Lalisse, sonbaharda Karpaz bölgesinde geleneksel mirasın korunması ve çevreyle ilgili proje başlatacaklarının da haberini verdi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.