1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “GELENLERİN YARISI KADIN”
“GELENLERİN YARISI KADIN”

“GELENLERİN YARISI KADIN”

Askerlik karşıtları neredeydi?

A+A-

 

KKTC Cumhuriyet Meclisi’nin gündeminde bulunan Askerlik Değişiklik Yasa Önerisi’nin gençlerin beklentilerini karşılamadığı gerekçesiyle, TDP Milletvekili Zeki Çeler tarafından yapılan eylem çağrısına katılım çok az olarak gerçekleşti.

Askerlik ile ilgili çıkartılacak olan yasanın yalnızca kısıtlı bir grup genci kapsayacağı, şuan askerde olan gençlere bir fayda sağlamayacağına dikkat çekilerek, örgütlenme çağrısı yapılan gençlerin, bu çağrıya kulak asmadığı gibi yasanın başını çeken TDP Milletvekili Zeki Çeler’i desteklemek için TDP’li Gençlik Örgütü'nün bile planlanan eyleme katılmadı.

TDP Girne Milletvekili Zeki Çeler’in çağrısı ile ‘Askerlik dünün sorunuydu, bugünün sorunu, yarının sorunu olmasın” sloganı ile internet üzerinden örgütlenen gençlerin, saat 10.00’da seslerini Cumhuriyet Meclisi’ndeki milletvekillerine duyurmak amacı ile bir araya gelmesi beklenirken, Meclis’e 3-5 kişinin geldiği görüldü. Katılım olmaması nedeniyle planlanan eylem gerçekleşemedi.

“GENÇLER ÇAĞRIYA KULAK ASMADI”

Değiştirilmiş şekli ile yasanın yalnızca kısıtlı bir grup genci kapsayacağı, şuan askerde olan gençlere bir fayda sağlamayacağına dikkat çekilerek, örgütlenme çağrısı yapılan gençlerin, bu çağrıya kulak asmadığı anlaşıldı. TDP Milletvekili Zeki Çelen’in başını çektiği eyleme TDP ‘Gençlik Kolunun’ bile katılmaması dikkat çekti.

“3-5 KİŞİ GELDİ”

İnternet üzerinden yapılan çağrıda; “Genel kısaltma içermeyen, şuan görevde olan celpleri kapsamayan, gençlerin adadan göç etmemesinin önünü kesmeyen bu yasa değişikliğine tekrardan bir şekil verebilmek için Meclis önünde toplanıyoruz. Meclis önünde ne kadar kalabalık olursak, içeride ki oylamada yapılacak değişikliklerde o kadar etkili oluruz. Eğer bende varım diyorsan Pazartesi sabahı saat 10.00’da Meclis önünde ol…” denilmişti.

“GELENLERİN YARISI KADIN”

Buna karşın, 2’si genç kadın olmak üzere, Vicdani Retçi Murat Kanatlı’nın da aralarında bulunduğu yalnız 3-5 kişinin Meclis önüne geldiği ve Meclis salonuna çıkarak oturumu izlediği görüldü.

‘Gençler Meclis Önünde Askerlik Süresinin Genel Kısaltması İçin Toplanıyor’ adıyla sosyal medya üzerinden yapılan etkinliğe katılım oranının 158 olduğu görülürken, Meclis önünde yalnız 3-5 kişinin olması hayret uyandırdı.

Detay

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.