1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GELİN, BU GİBİ TESİSLERDE KONAKLAYIN….
GELİN, BU GİBİ TESİSLERDE KONAKLAYIN….

GELİN, BU GİBİ TESİSLERDE KONAKLAYIN….

Bu ilgisizlik, vurdumduymazlık ve inanç kaybın...

A+A-

 

GELİN, BU GİBİ TESİSLERDE KONAKLAYIN….

NİTOVİKLA OTEL İŞLETMECİSİ ALTAN:” YANLIŞ POLİTİKALAR BATMA NOKTASINA GETİRDİ”

Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli, Karpaz bölgesinin gelişimi ve kalkınmasında önemli rol oynadığına inandığı, ülkenin tanıtımına da büyük katkı koyan özel ilgi turizminin hükümetlerin ilgisizliği nedeniyle batırıldığını belirtti.

Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli geçtiğimiz günlerde icra  konusuyla gündeme gelen Nitovikla Otel’de otelin işletmecisi Zekai Altan ile birlikte özel ilgi turizmi ile ilgili basın toplantısı düzenledi.

Sarıçizmeli, hükümet programında yer almasına karşın özel ilgi turizmi alanında faaliyet gösteren 10-15 yatak kapasiteli tesislerin desteklenmediğini belirtti.

Sarıçizmeli özel ilgi turizminin ülkede ilgi görmediğini, bu ilgisizlik, vurdumduymazlık ve inanç kaybının özel ilgi turizmi tesislerini etkilediğini kaydetti.

Nitovikla Otel ile ilgili yaşananlara dikkat çeken Sarıçizmeli, “Karpaz’da ayakta tutmaya çalıştığımız bu turizmi biz batırdık. Bu turizm modeli maalesef iflas etmiştir” dedi.

Yerel yönetim olarak bu gibi tesisleri çok önemsediklerini, ayakta kalabilmeleri için de ellerinden gelen katkıyı koyacaklarını kaydetti.

Sarıçizmeli, “Bu gibi tesislerin ayakta ve hayatta kalabilmeleri için de hükümetlerin de en az bizim verdiğimiz değer kadar değer vermelerini istiyoruz” dedi

Sarıçizmeli hükümetten eğer özel ilgi turizmi ile ilgili politikası yoksa bunu açıklamasını varsa da gereğini yapmasını istedi.

Sarıçizmeli, Nitovikla Otel’in kapanmadığını, imkanları zorlayarak tamir edeceklerini ama bunun bu sektördeki sorunları çözmeyeceğini, bu işletmelerin halkın desteğiyle nefes almalarının sağlanması gerektiğini kaydetti.

Sarıçizmeli, vatandaşlardan özle ilgi turizmini desteklemek adına bu tür tesislerde konaklamaları çağrısında bulundu.

Nitovikla Otel’deki icra olayına da değinen Sarıçizmeli,  icraya  neden olan avukat masraflarının karşılanması sorununun çözüldüğünü, Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu’nuun girişimleriyle acenteler ve otel sahipleri ile duyarlı vatandaşlardan gerekli bağışların toplandığını belirtti.

Sarıçizmeli,  Zekai Altan’ın ülkede Nitovikla ile bir ilki gerçekleştirdiğini, ailesiyle birlikte bir eser meydana getirdiğini vurgulayarak, Nitovikla’nın tamir edilmesi ve kırılan kalplerin onarılması içim bağış kampanyası başlattıklarını, duyarlı vatandaşların  Kıbrıs Vakıflar Bankası’nın  35-300-1367 numaralı hesaba bağış yapabileceklerini kaydetti.

ALTAN

Nitovikla Otel sahibi Zekai Altan da Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli’ye durumun gerçek yüzünü ortaya koyduğu ve kendilerine sahip çıktığı için teşekkür etti.

İcra  olayının ardından sosyal medyadan da kendisine büyük destek geldiğini, bu desteğin omuzlarındaki sorumluluğu artırdığını kaydeden Altan, “Biz burada batmış bir işletme değildik.mutluyduk, ayakta kalmaya çalıştık, sorun devlet politikasıydı” dedi.

Zengin olma amacıyla işletmeyi açmadığını, zoru seçerek özel ilgi turizminin gelişimine katkı koymayı amaçladığını belirten Altan,  ülkedeki kriz ortamının, dövizdeki yükselişin ve yanlış olduğunu öne sürdüğü yapılandırma politikasının tesisi zor durumda bıraktığını kaydetti.

2013 yılında Kalkınma Bankası’na olan borcu nedeniyle hakkında dava açıldığını, ülkedeki kriz ortamına dikkat çektiğini ve yeniden yapılandırma talebinde bulunduğunu anlatan Altan,  bir celsede bitirilmesi gerektiğine inandığı davanın 12 duruşmada tamamlandığını, üstüne bir de 36 bin TL avukatlık ücretinin kendisini şok ettiğini söyledi.

Borcunu ödemekten kaçmadığını, ülkenin ekonomik gerçekleri ışığında borçlarını yeniden yapılandırma talebinde bulunduğunu kaydeden Altan, çeşitli önerileri reddeden avukatın 36 bin TL’yi peşin istemesi üzerine icra ve beraberindeki olayın yaşandığını söyledi.

Ülkenin ekonomik kriz koşullarını kendisinin yaratmadığını söyleyen Altan, ülkedeki özel ilgi turizmi politikasının yanlış olduğunu savundu.

Altan Güney Kıbrıs ve bazı Avrupa ülkelerinde bu alanda alınan kredilerin yüzde 70 hibe, yüzde 30 uzun vadeli yapılandırıldığını, oysa KKTC’de bu işletmelerin birinci sınıf otel sınıfında değerlendirildiğini söyledi.

Kitap yazma çalışmaları nedeniyle Güney Kıbrıs ve Türkiye’ye seyahat etmek durumunda olduğunu belirten Altan,  hakkında açılan dava nedeniyle haftanın bir günü imza vermek durumunda bırakıldığını, pasaport ve kimliklerine el konulduğunu kaydetti.

Altan, “Özgürlüğüme el konuldu, ekmek kavgamın bedeli ağırdır” dedi.

Zekai Altan, geçen hafta borcunu ödemediği gerekçesiyle mahkeme kararıyla otelinde icra işlemleri yapılırken bir odayı yakmaya çalışmış ve hakkında yasal işlem başlatılmıştı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.