1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GELİNEN NOKTA OLDUKÇA TEDİRGİN EDİCİ
GELİNEN NOKTA OLDUKÇA TEDİRGİN EDİCİ

GELİNEN NOKTA OLDUKÇA TEDİRGİN EDİCİ

UBP'de sular durulmuyor.

A+A-

Ulusal Birlik Partisi Genel Başkan adayı, Lefkoşa Milletvekili Ersin Tatar, “ 31 Ekim kurultayının, UBP’de ülkenin ekonomik ve sosyal sorunlarına gerçekçi ve çağdaş çözümler üretecek, parti tabanı ile kaynaşacak, demokratik, hesap verebilen yeni bir yönetim oluşturularak partinin açmazlardan kurtulması için hayati önem taşıdığını” söyledi.

Tatar, “Genel Başkanlığı yapamayacağı yaşananlara ortaya çıkan, seçilmemesi için birçok nedenin bulunduğu kesin olarak bilinen Özgürgün’ün anti demokratik tavırlarını sürdürmesinin, parti tabanında ters teptiğini görmekten memnuniyet duyduğunu” kaydetti.

Yazılı açıklama yapan Ersin Tatar, 30 Eylül Çarşamba günü Genel Başkanlık için  Genel Merkez’e resmi başvurusunu yapacağını duyurdu.

Tatar açıklamasında ayrıca, özetle şunları ifade etti:
“Gelinen nokta oldukça tedirgin edicidir. Partimizde şu anda ciddi Genel Başkanlık sorunları ve boşluklar yaşanmaktadır. UBP’liler parti üst yönetimin kendileri ile bütünleşememesinden, hükümette yer alış şeklimizden, yapılan atamalardan, ülkenin özellikle ekonomik alanda yaşadığı sıkıntılar karşısındaki hareketsizlikten yakınmaktadır.

UBP’de yaşananları fırsat bilenler, siyaset kurumunun sorunlara çare üretmekteki geri kalmışlığını değerlendirmek isteyenler avuçlarını ovuşturmakta, UBP’nin önce gücünü kaybetmesi sonra da çökmesi,  üzerine yeni siyasi oluşumlar bina etmeyi hesaplamaktadır.

Ancak şurası kesindir ki UBP’yi oluşturan, KKTC Devleti’ni kuran ana akım bu gelişmeler karşısında duyarsız değildir. Gezdiğimiz pek çok yerde konuştuğumuz insanlarımız UBP’nin iyi bir yönetimle toparlanmasını istediklerini ifade ederken bize yol haritasını da çizmektedir.

Kimse durduk yerde size oy vermez. Kimse, halkın yararına çalışmalar yapmayan, güven vermeyen, halkını sevgi ve saygıyla kucaklayamayan bir Genel Başkan’ın yönettiği bir partinin peşinden gitmez. UBP’nin toparlanması, yeniden tek başına iktidara gelebilecek güce kavuşmasının sırrı, iyi, demokratik, şeffaf, hesap verebilen bir yönetim, birlik-beraberlik, ülke sorunlarını çözmek için doğru projeler üretmektir.

31 Ekim kurultayı UBP için tarihi bir dönüm noktasıdır. Ya, siyaset alanında yaşananları görmezden gelerek bugünkü kötü yönetimle devam edilerek büyük bir hata yapılacak, ya da partimizin ana damarlarını açarak partimizi güçlendirecek bir yönetime oylarımızla şans vereceğiz.”

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.