1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 'GELİP ALINIZ!'
'GELİP ALINIZ!'

'GELİP ALINIZ!'

42 yıl sonra çağrı...

A+A-

Güneyden göç eden Kıbrıslı Türklerin 1974’te İngiliz üslerine bıraktığı araçlar için 42 yıl sonra çağrı yapıldı

Raif DOĞRU

 Barış harekatı sırasında can güvenliğini sağlamak ve kuzeye geçebilmek amacıyla araçlarıyla birlikte İngiliz üs bölgesine sığınan Kıbrıslı Türklere, 42 yıl sonra “İsteyen araçlarını gelip alabilir” çağrısı yapıldı.

   Diyalog’a yaptığı açıklamada bu duruma sert tepki gösteren eski bakanlardan ‘Siligu Dayanışma Derneği’ Başkanı Özel Tahsin, “Bunca zaman araçlarımızı bizlere vermeyen ve tümü hurda çıktıktan sonra çağrı yapan İngiliz üs makamından şikayetçiyiz” dedi.

   KKTC yetkililerinin de bu soruna sahip çıkmamasını eleştiren Özel Tahsin, mağdur olan insanları örgütlemek için harekete geçtiklerini söyledi.

   Özel Tahsin şöyle dedi:

   “1974 Barış Harekatı’ndan sonra Rum saldırıları karşısında köylerini boşaltıp can güvenliklerini sağlamak için yüzlerce Türk, köylerini terk ederek Piskobu İngiliz üssüne sığınmıştı. Bu Türkler oraya giderken özel araçları yanında traktör, otobüs, kamyonlarını da beraberlerinde götürmüşlerdi.

Yapılan anlaşma gereği üslerdeki Türkler, Türkiye üzerinden adanın kuzeyine gönderilmiştir. Ancak araçlar emaneten İngiliz üs yetkililerinin hazırladığı geniş bir alana yerleştirilmişti.

   Aradan yaklaşık 42 yıl geçtikten sonra İngiliz makamları  bir duyuru ile isteyen Türklerin, araçlarını alabileceklerini ve bu konuda ne yapmaları gerektiğini duyurmuşlardır.

   Aralarında üyelerimizin de bulunduğu ve araçlarını üstlerde bırakan hak sahipleri adına üzülerek belirtmek isteriz ki; emanet olarak bırakılan, korunmayan, güneş ve yağmur altında muhafaza edilen bu araçların hurda haline geldikten sonra "Gelip alınız denmesi" haksız, adaletsiz bir davranış şeklidir. Sağlam bırakılan ve zamanında hak sahiplerine teslim edilmeyen bu araçların zararını gündeme getirecek herhangi bir makam veya yetkilinin olmamasını da büyük bir eksiklik olarak görmekteyiz.

Bu nedenlerle konunun gündeme getirilip doğan zararın hak sahiplerine ödenmesi hususunda Devlet ve hükümet yetkililerimize çağrı yaparken, aynı zamanda mağdur olan araç sahiplerinin örgütlü bir şekilde sesini duyurmak için derneğimiz ile temasa geçmelerini (Tel: 7142186) rica ederiz.”

Diyalog

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum