1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GELİR VE VERGİ DAİRESİ, YETKİ ALMAK İSTEYEN MATBAALARA ÇAĞRI YAPTI
GELİR VE VERGİ DAİRESİ, YETKİ ALMAK İSTEYEN MATBAALARA ÇAĞRI YAPTI

GELİR VE VERGİ DAİRESİ, YETKİ ALMAK İSTEYEN MATBAALARA ÇAĞRI YAPTI

Maliye Bakanlığı’na bağlı Gelir ve Vergi Dairesi, yetki almak isteyen matbaalara çağrı yaptı.

A+A-

Maliye Bakanlığı’na bağlı Gelir ve Vergi Dairesi, yetki almak isteyen matbaalara çağrı yaptı.

Gelir ve Vergi Dairesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Gelir ve Vergi Dairesi ile imzalanan “Yetkili Matbaa Sözleşmesi” için matbaalara çağrı yapan daire,  istenilen evrakları da ilgililere duyurdu.

 “47/1992 Sayılı Katma Değer Vergisi Yasası'nın 15 nolu tebliğine istinaden, Gelir ve Vergi Dairesi ile yetki almak isteyen matbaalar arasında imzalanması gereken ‘Yetkili Matbaa Sözleşmesi’ 1 Ocak 2015 tarihinden itibaren Dairemiz tarafından tanzim edilmeye başlanacaktır. 2015 yılı için ülkemizde faaliyet gösteren matbaalardan, yetkili matbaa olmak isteyenin aşağıda belirtilen belgeler ve işletme mühürü ile 31 Ocak 2015 tarihine kadar Gelir ve Vergi Dairesi'ne müracaat etmesi gerekmektedir ” ifadeleri kullanılan açıklamada,  başvuru için gerekli belgeler şöyle sıralandı:

“Yürürlükteki aylık asgari ücret tutarı kadar ‘Banka Teminat Mektubu’ Vade hitamı 31 Aralık 2015 olacak şekilde; Karakter Belgesi (Polis Genel Müdürlüğünden); Damga Pulu (Sözleşme sureti için); Vergi Borcu Yoktur belgesi. (Bağlı olduğu GVD. Şubesinden).”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.