1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Gemide Vahşet!
Gemide Vahşet!

Gemide Vahşet!

Tecavüz etti hızını alamadı ve...

A+A-

Transatlantikte tecavüz dehşeti! Şirkete de dava açıldı

Ünlü transatlantik gemi şirketi Holland America'da yaşanan dehşet verici tecavüz olayı mahkemeye taşındı. Geçtiğimiz yıl sevgililer gününde tecavüze uğrayan Jane Doe, şirketi mahkemeye verdi.

14 Şubat 2014'te arkadaşlarıyla birlikte tatile çıkan ancak odasında tek başına kalan Jane Doe, geceyarısına odasına döndü ve yatağa yattı. 31 yaşındaki evli kadın, ışığı kapadıktan sonra balkonda gölgede saklanan biri olduğunu fark etti. Şirketin verdiği master anahtar ile Doe'nun kabinine giren ve kadın odasına dönene kadar balkonda saklan Endonezyalı oda servisi görevlisi Ketut Pujayasa, Doe'ya saldırdı.
Yaklaşık 1 saat süren saldırı boyunca Pujayasa, kadını yumrukladı, kafasına laptop ve çeşitli aletler ile vurdu. Tecavüzcü, kadını önce elleriyle, daha sonra telefon kablosu ve saç maşası aletinin kablosuyla boğmaya çalıştı. Jane Doe, tecavüz ve saldırı sırasında bilincini yitirdi. Pujayasa kadını odasının balkonuna sürükledi ve gece karanlığında denize atmaya çalıştı. Tekrar tekrar bağıran kadına kimse karşılık vermedi.

Balkona sürüklenirken kapıya tutunmayı başaran Doe, ip cambazı olmasının verdiği fiziksel güçle denize atılmamayı başardı. En sonunda saldırganından kurtulmayı başaran kadın, odasının kapısını açıp diğer yolcuların olduğu yere kanlar içinde ve yarı çıplak şekilde ulaştı. Kadının diğer yolcular tarafından bulunduğunda boynunda halen saç maşasının kablosu olduğu belirtildi.

Tutuklanan Pujayasa'ya geçtiğimiz yıl Eylül ayında 30 yıl hapis cezası verildi.

Jane Doe'nun avukatı, şirketin Pujayasa'ya tüm oda kapılarını açan bir master anahtar verilmesinin büyük bir ihmal olduğunu söyledi. Öte yandan avukat, gemide kalan yolcuların acil durum numarası olan 911'i aradıklarında güvenlik yerine resepsiyona ulaştıklarını ve önbüro görevlilerinin 45 dakika sonra odaya geldiklerinde odaya girecek anahtarlarının bile olmadığını belirtti. 30 yıllık deniz yolları tecrübesi olduğunu söyleyen avukat, tüm bu ihmallerin kabul edilemez olduğunu söyledi.

Holland America'nın merkezinin bulunduğu Seattle'da, 365 milyon dolar maddi ve 50 milyon dolar da manevi tazminat davası açıldı.

Dava, 7 Kasım 2016'da başlayacak.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum