1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. "...GEMİLER YOLDA"
"...GEMİLER YOLDA"

"...GEMİLER YOLDA"

Akim: "Kükürt oranı düşük akaryakıtı taşıyan gemiler yolda"

A+A-

Kıb-Tek Yönetim Kurulu Başkanı ve CTP-BG Mali Sekreteri İsmet Akim, basında son günlerde yer alan ‘Kıb-Tek yüksek kükürt oranlı akaryakıt kullanarak halkımızı zehirliyor’ anlamına gelen haberlere sert çıktı.

Akim “eski çevre bakanımız bu konularda bolca beyanat vermiştir. Ancak biz Kıb-Tek olarak konunun üzerinde hassasiyetle duruyoruz” diye konuştu.

Kıbrıs Postası

%0.69 oranında kükürt olan akaryakıt bulduk”

İsmet Akim “sayın bakan en fazla %1 kükürt oranına sahip akaryakıt kullanılması gerektiğine vurgu yapmış. Biz daha da iyisini bulduk. Yaptığımız araştırmalarla temas kurduğumuz şirket bize %1’in de altında %0.69 oranında kükürt bulunan akaryakıt sağlamıştır. Bu gemi 21 Temmuz günü limana vasıl olacaktır” dedi.

Kıb-Tek Yönetim Kurulu Başkanı “bir gemi siparişimiz daha oldu ve onda da yine %1’in altında, %0.89 oranında kükürt bulunan akaryakıt var. Biz halkımızı mağdur etme, zehirleme amacında asla olamayız. Bundan sonra da bu konudaki hassasiyetimiz devam edecektir” diyerek ikinci geminin de 23 Temmuz günü limana demirlenmesinin beklendiğini söyledi.

Ülke karanlığa gömülmeyecek”

Ülkede yaşanmakta olan akaryakıt sıkıntısına da değinen Akim “bir akaryakıt sıkıntımız olduğu doğrudur ancak biz Kıb-Tek olarak halkımızı karanlık bırakmamak için özverili bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Dövizde yaşanan yükselişler, döviz ile aldığımız akaryakıt konusunda sıkıntılar yarattı ancak bunun tedbirini aldık. Ülke karanlığa gömülecek şeklinde yapılan haberler asılsızdır” diye konuştu.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.