1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GEMİNİN YANMIŞ YÜKÜ LİMASOL LİMANI’NA BOŞALTILIYOR
GEMİNİN YANMIŞ YÜKÜ LİMASOL LİMANI’NA BOŞALTILIYOR

GEMİNİN YANMIŞ YÜKÜ LİMASOL LİMANI’NA BOŞALTILIYOR

“Hanjin Athens” adlı gemide seyir sırasında çıkan yangında tahrip olan 250 konteynerin Limasol Limanı’na indirileceği haber verildi.

A+A-

“Hanjin Athens” adlı gemide seyir sırasında çıkan yangında tahrip olan 250 konteynerin Limasol Limanı’na indirileceği haber verildi.

Fileleftheros gazetesi “Yanmış Yük Bize Kalacak... Tahrip Olmuş Konteynerler Limasol Limanı’na İndirilecek” başlıklarıyla verdiği haberinde, bu gelişmenin, yanmış yükün tehlikeli olduğu düşüncesiyle tepkilerini dile getiren ve geminin yükünü bırakmadan ayrılmasını isteyen gerek vatandaşlar ve örgütlere, gerekse liman çalışanlarına tatmin edici izahatlarda bulunulması neticesinde kaydedildiğini belirtti.

Gazete, son günlerde Limasol Limanı açıklarında demirli bulunan geminin tartışılan 250 konteyner, yangının söndürülmesi için deniz suyu kullanılması neticesince gemide toplanan sıvının ve diğer atıkların boşaltılmasına yönelik gerekli prosedürün harekete geçirilmesi için cumartesi akşamı limana girdiğini kaydetti.

Haberde, Rum ve yabancı uzmanların hazırladığı ve Rum Sığınaklar ve Güvenlik Komitesi’ne sunduğu raporda personel için öngörülen güvenlik önlemleri altında tahrip olmuş konteynerlerin teslim alınabileceği ve atıkların Güney Kıbrıs’taki örgütler tarafından idare edilebileceğinden söz edildi. Gazete, Rum Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı Genel Müdürü ve Limanlar İdaresi Başkanı Alekos Mihailidis’in bu yöndeki açıklamalarını aktardı.

Habere göre, konteynerlerin indirilmesi kararının, yoğun tartışmaların ardından Sığınaklar ve Güvenlik Komitesi tarafından alındığını söyleyen Mihailidis, yetkili komitenin raporuna göre konteynerin indirilmesinin bir tehlikesinin olmadığını ifade etti.

Verilen teyitlere göre yanmış yükün boşaltılması prosedürünün uluslararası tüzüklerin öngördüğü güvenlik önlemlerinin korunmasıyla yapılacağını aktaran gazete, geminin ambarında biriken yaklaşık bin 700 ton suyun tahliyesinin de aynı koşullar altında yapılacağını ve bu suyun ruhsatlı bir şirket tarafından idare edileceğini belirtti.

Gazeteye göre, geminin sahibi, çalışmaların maliyetini ödeyecek ve herhangi bir olası tehlikeli maddenin yurtdışına aktarılması sorumluluğunu üstlenecek.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.