1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ-BİLİM

  3. GENÇ KIZ YAPTI DÜNYA KAHROLDU
GENÇ KIZ YAPTI DÜNYA KAHROLDU

GENÇ KIZ YAPTI DÜNYA KAHROLDU

Lübnanlı Hassan'dan 'Ben hayattayım' uygulaması

A+A-

Akıllı telefonlar için geliştirilen uygulamalar ile hem oyun oynuyoruz, hem fotoğraf çekiyoruz hem de sosyal medyada içerik paylaşıyoruz. Peki savaş ortasında size ‘Ben hayattayım’ mesajı atacağını söyleyen bir uygulama hiç gördünüz mü? İşte Ortadoğu’da yaşanan savaşlar neticesinde ortaya çıkan o uygulama… Umarız bu uygulamayı hiç ama hiç kullanmak zorunda kalmayız.

Lübnan’da yaşayan Sandra Hassan isimli bir öğrencinin geliştirdiği ve I Am Alive ismini verdiği uygulama dünya çapında büyük ses getirdi. Uygulama pratikte her an ölümle burun buruna yaşayan Lübnan halkı için tasarlandı. Herhangi bir bomba saldırısı veya benzeri bir felaket sonrası kullanıcı uygulama sayesinde tek tuşla ailelerine ‘I am Alive’ yani ‘Ben hayattayım’ mesajını gönderebiliyor.

Uygulamayı geliştirdiğinde bu denli ilgi göreceğini düşünmediğini söyleyen Hassan, bugüne dek 4 bin kişinin cihazına uygulamayı indirdiğini söyledi. 21 Ocak tarihinde yayınlanan uygulamada tek tuşa basılmasıyla ‘I am alive #Lebanın #Latestbombing’ tweet’i otomatik olarak Twitter hesabından paylaşılıyor.

Uygulamayı gören Pakistanlı ve Mısırlıların kendisine ulaştığını kaydeden Hassan, kendi ülkeleri için de uygulamayı kullanabilmek istediklerine dair taleplerle karşılaştığını söyledi.

DEPREM ÜLKESİ TÜRKİYE'DE DE BENZER BİR UYGULAMA YAPILABİLİR

Savaş dışında doğal felaketler için de bu bir uygulamanın geliştirilmesi kullanıcılar için son derece faydalı olabilir. Özellikle büyük depremlerle boğuşma potansiyeline sahip Türkiye'de deprem sonrası tek tuşla 'hayattayım' mesajını gönderebileceğimiz bir uygulama hem arama kurtarma ekiplerinin işini kolaylaştırabilir hem de merak içinde bekleyen aile fertleri biraz olsun rahat bir nefes alabilir.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.