1. HABERLER

  2. KÜLTÜR-SANAT

  3. “GENÇ SANATÇILAR RESİM YARIŞMASI 2013 SERGİSİ” YARIN AÇILIYOR
“GENÇ SANATÇILAR RESİM YARIŞMASI 2013 SERGİSİ” YARIN AÇILIYOR

“GENÇ SANATÇILAR RESİM YARIŞMASI 2013 SERGİSİ” YARIN AÇILIYOR

Turizm, Çevre ve Kültür Bakanlığı’na bağlı Kültür Dairesi’nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği “Genç Sanatçılar Resim Yarışması 2013 Sergisi” yarın Atatürk Kültür Merkezi’nde açılıyor.

A+A-

Turizm, Çevre ve Kültür Bakanı Ünal Üstel tarafından saat 19.00’da açılacak sergide, eserleri başarı ödülü almaya hak kazanan sanatçılara ödülleri de takdim edilecek.

Yarışmada Nilüfer İnandım’ın “Willendorf Venüsü”, Hasan Zeybek’in “Ressamın Yüzü” ve Zeynep Uzun’un “Karanlık Madde 4” isimli eserleri başarı ödülünü almaya değer bulunmuştu.

Sergide, Hikmet Uluçam, Feridun Işıman ve Hüseyin Özinal’dan oluşan Yarışma Seçici Kurulu’nun 20 sanatçının 68 eseri arasından sergilenmeye değer bulduğu, 11 sanatçının 23 eseri de yer alacak.

Başarı ödülü alan eserlerle birlikte sergilenecek diğer resim ve sanatçı isimleri ise şöyle:

“Direnç Betmezoğlu’nun ‘Sıkışmışlık’ ve ‘Otobüste Sıkışıklık’, Mehmet Sariler’in ‘Horoz Dövüşü 3’, Rahme Manastırlı’nın ‘Tutsak 3’, Hasan Zeybek’in ‘İsmet Vehit Güney’e Saygı’, ‘Göç’ ve ‘Katastrophe 1963-74 Beşparmak No:1’, Nilüfer İnandım’ın ‘Kutlama’ ve ‘Tek Başlarına’, Zeynep Uzun’un ‘Karanlık Madde III’, Ahmet Erman Karagöz’ün ‘Dönüşüm (A1,A2)’, ‘Metalaştırma’ ve ‘Venüs’ün Doğuşu’, İpek Denizli’nin ‘Göç’, ‘Eskimiş Mutluluk’ ve ‘Herşey Kirlenirken Temiz Kalabilmek’ , İbrahim Göy’ün ‘Soyut Kompozisyon – Birleşme Çabası’ , Kemal Behçet Caymaz’ın ‘Uç Uç Yusufcuk’ ve ‘Vinnggg Ving!’, Fatma Nur Özoğul’un ‘Potrait at a dreamer/otoportre’.”

“Genç Sanatçılar Resim Yarışması 2013 Sergisi” 14 Haziran tarihine kadar mesai saatleri içerisinde ziyaret edilebilecek.

 

Kaynak: TAK

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.