1. HABERLER

  2. KÜLTÜR-SANAT

  3. “GENÇ SANATÇILAR RESİM YARIŞMASI 2014”TE BAŞARI ÖDÜLÜ ALMAYA HAK KAZANANLAR BELİRLENDİ
“GENÇ SANATÇILAR RESİM YARIŞMASI 2014”TE BAŞARI ÖDÜLÜ ALMAYA HAK KAZANANLAR BELİRLENDİ

“GENÇ SANATÇILAR RESİM YARIŞMASI 2014”TE BAŞARI ÖDÜLÜ ALMAYA HAK KAZANANLAR BELİRLENDİ

Kültür Dairesi’nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği “Genç Sanatçılar Resim Yarışması 2014”te ödül almaya hak kazananlar belirlendi.

A+A-

ESERLER 3 HAZİRAN’DA SERGİLENECEK

Kültür Dairesi’nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği “Genç Sanatçılar Resim Yarışması 2014”te ödül almaya hak kazananlar belirlendi.

Kültür Dairesi’nden verilen bilgiye göre, Ahmet Erman Karagöz’ün “Kadının Dramı”, Kemal Behçet Caymaz’ın “Varoluş Öz II” ve Rahme Manastırlı’nın “Lefkoşa 1”isimli eserleri başarı ödülünü almaya değer bulunurken, Ülviye Karabaşak’ın “Sırdaş” ve Nilüfer İnandım’ın “İsimsiz” adlı eserlerine de jüri özel ödülü verilmesi kararlaştırıldı.
 
Gökçe Keçeci Şekeroğlu, Mustafa Öztunç ve Yücel Yazgın’dan oluşturulan Yarışma Seçici Kurulu, bugün, Atatürk Kültür Merkezi’nde toplanarak “Genç Sanatçılar Resim Yarışması 2014”e katılan eserleri değerlendirdi.

Bu yıl 9 Mayıs 2014 tarihine kadar başvuru kabul edilen yarışmaya katılan 25 sanatçının 88 eserini, kendi saptadığı yöntem ile derecelendirmeden değerlendiren Yarışma Seçici Kurulu, başarı ödülü ve jüri özel ödülü almaya değer bulduğu eserlerle birlikte 21 katılımcının 45 eserinin sergilenmesine karar verdi.
 
Ödüllü eserlerin dışında, Elif Nazlı Tangül’ün “Non Form”, Rahime Manastırlı’nın “Lefkoşa 3” ve “Lefkoşa 4”, Serhan Denizer’in “Evim” ve “Büyülü Maske”, Nurtane Karagil’in “Kız İsteme” ve “Nişan”, Fatma Nur Özoğul’un “Kid”, “Leave Me Alone 1” ve “Hard Tires For Dreamers”, Sevil Demirsöz’ün “İsimsiz 2” ve “İsimsiz 3”, Ülviye Karabaşak’ın “Karmaşa”, “Etkileşim”, “Sırdaş”, Zehra Çelik’in “Renk Ver”, Gülşen Şakaklı’nın “Çöp ve Lale”, Mahmut Erol’un “Lapis”, İpek Denizli Karagöz’ün “Düşehir” ve “Aydınlaşankent”, Ahmet Erman Karagöz’ün “Afrodit Korkusu” ve “Yok/Oluş”, Direnç Betmezoğlu’nun “İsimsiz” başlıklı üç eseri, Ziynet Eğitmen’in “Sevgi ve Adalet Tanrıçası 2”, Kemal Behçet Caymaz’ın “Varoluş Öz I” ve “Varoluş Öz III”, Selin Akbıçak’ın “Neredeyiz?” ve “Sessiz”, Ecem Sınay’ın “Sınır”, “Sızıntı” ve “Sürpriz”, Mehmet Sariler’in “Boşlukta” ve “Geleceğe Doğru”, Kemal Haşim’in “Traditional Piece” ve “Song of a Peace”, Didem Tümer’in “Owl” ve “Flamingo” ve Nilüfer İnandım’ın “Mutsuzlar” ve “Oda” isimli eserleri sergilenecek.
 
Yarışmada başarı ödülü almaya hak kazanan eserlerin her birine 2 bin 500 TL’lik para ödülü ile plaket verilecek. Jüri özel ödülü verilmesi kararlaştırılan eserlere ise 500 TL’lik para ödülü verilecek.


 Bu yıl 6.’sı düzenlenen “Genç Sanatçılar Resim Yarışması 2014”te, başarı ödülü ve sergileme alan eserler, 3-13 Haziran tarihleri arasında Atatürk Kültür Merkezi’de sergilenecek.

Başarı ödülleri de serginin açılışının yapılacağı 3 Haziran tarihinde sahiplerini bulacak.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.