1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GENÇ SANATÇILAR RESİM YARIŞMASI 2014”ÜN SEÇİCİ KURUL ÜYELERİ BELİRLENDİ
GENÇ SANATÇILAR RESİM YARIŞMASI 2014”ÜN SEÇİCİ KURUL ÜYELERİ BELİRLENDİ

GENÇ SANATÇILAR RESİM YARIŞMASI 2014”ÜN SEÇİCİ KURUL ÜYELERİ BELİRLENDİ

Başbakan Yardımcılığı Ekonomi Turizm Kültür ve Spor Bakanlığı’na bağlı Kültür Dairesi’nin düzenlediği “Genç Sanatçılar Resim Yarışması 2014”ün seçici kurul üyeleri belirlendi.

A+A-

Başbakan Yardımcılığı Ekonomi Turizm Kültür ve Spor Bakanlığı’na bağlı Kültür Dairesi’nin düzenlediği “Genç Sanatçılar Resim Yarışması 2014”ün seçici kurul üyeleri belirlendi.

Son başvuru tarihi 9 Mayıs olarak bildirilen yarışmanın seçici kurul üyeliğini Gökçe Keçeci Şekeroğlu, Mustafa Öztunç ve Yücel Yazgın yapacak.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Kültür Dairesi’nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği yarışmalardan biri olan  “Genç Sanatçılar Resim Yarışması 2014”e, seçici kurul üyeleri ve üyelerin birinci derece yakınları dışında, 1 Ocak 1979 ve sonrasında doğan tüm ressam ve resim sanatına ilgi duyan KKTC vatandaşları katılabiliyor.

Şartnamesi, Kültür Dairesi ve Atatürk Kültür Merkezi’nden alınacak yarışmaya katılım için, kısa kenarı 35 santimetreden az, uzun kenarı 200 santimetreden fazla olamayacak eserlerin, son başvuru günü mesai bitimine kadar “alındı belgesi” karşılığında Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi’ne teslim edilmesi gerekiyor.

Bu yıl 6.’sı gerçekleştirilecek yarışmada, Seçici Kurul’un 14 Mayıs tarihinde yapacağı değerlendirmede dereceye girecek eserler, 3-13 Haziran tarihleri arasında AKM’de sergilenecek.

Yarışma, anlayış ve eğitim ayrımı gözetmeksizin; genç kuşak ressamların özendirilmesi, yeni değerlerin saptanması, bu alanda eser üreten genç sanatçıların çalışmalarının bir arada sergilenmesi ve başarılı ressamların ödüllendirilerek teşvik edilmesi amacıyla düzenleniyor.

YARIŞMAYA EN AZ ÜÇ EN ÇOK BEŞ ESERLE KATILIM SAĞLANIYOR

En az üç, en çok beş eser ile katılım sağlanacak “Genç Sanatçılar Resim Yarışması 2014”e, son iki yıl içerisinde üretilmiş, daha önce herhangi bir yarışmada ödül almamış ve sergilenmemiş eserler kabul ediliyor. Yarışmaya eser verecek sanatçılar, kendi anlatım biçimlerine uygun her türlü teknik ve malzemeyi kullanmakta serbest olacak.

Yarışma Seçici Kurulu’nun saptayacağı yöntemle değerlendirilecek eserlerin, başarı ödülüne aday olabilmesi için, eser sahibi sanatçının yarışmada en az 2 eserinin sergileme almış olması şartı aranıyor.

BAŞARI ÖDÜLÜ VE PLAKET

Ödüllerin tümünü veya bir kısmını dağıtıp dağıtmamakta serbest olan Seçici Kurul, yarışmada sergilenmeye değer bulacağı eserler içerisinden üç esere, derecelendirme yapılmaksızın Başarı Ödülü verilecek. Başarı ödülü almaya hak kazanacak eserlerin her birine 2 bin 500 TL’lik para ödülü ile plaket verilecek.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.