1. HABERLER

  2. KÜLTÜR-SANAT

  3. “GENÇ SANATÇILAR RESİM YARIŞMASI SERGİSİ 2015” AÇILIYOR
“GENÇ SANATÇILAR RESİM YARIŞMASI SERGİSİ 2015” AÇILIYOR

“GENÇ SANATÇILAR RESİM YARIŞMASI SERGİSİ 2015” AÇILIYOR

“GENÇ SANATÇILAR RESİM YARIŞMASI SERGİSİ 2015” AÇILIYOR

A+A-

Başbakan Yardımcılığı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanlığı’na bağlı Kültür Dairesi’nin düzenlediği “Genç Sanatçılar Resim Yarışması Sergisi 2015” salı günü saat 19.00’da Atatürk Kültür Merkezi’nde açılıyor.

Yarışmada, Celal Atikler’in “Vapur 1”, Dicle Özlüses’in “İsimsiz 2”, Mehmet Sariler’in “Horoz Dövüşü 2” isimli eserleri “Başarı Ödülü”ne layık görülürken, “Afrodit’in Düşü” isimli eseri ile Ahmet Erman Karagöz de “Umut Vadeden Genç Sanatçı” ödülünü almaya hak kazandı.

Kültür Dairesi’nden verilen bilgiye göre, bu yıl 21 sanatçının 73 eser ile katıldığı yarışmada yapılan seçmeler sonucunda ödüle layık görülen eserlerle birlikte, 16 sanatçının 25 eseri sergilenecek.

Ödüller, sergi açılışında verilecek. Başarı ödülü almaya hak kazanan eserlerin her birine bin 500 TL’lik para ödülü ile plaket; seçici kurulun teşvik amacıyla bu yıl ilk kez belirlediği umut vadeden genç sanatçıya ise sadece plaket verilecek.

Genç Sanatçılar Resim Yarışması Sergisi 2015’in açılışında, Lapta Yavuzlar Lisesi öğrencileri Teknoloji Tasarım Öğretmeni Ergün İlseven yönetiminde müzik yapacak.

Seçici kurul üyeliklerini Aşık Mene, Gönen Atakol ve Ruzen Atakan’ın yaptığı yarışmanın sergisi 12 Haziran’a kadar mesai saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

Ödül alan eserler dışında sergide eserleri yer alacak sanatçılar ve eser isimleri şöyle:

Ahmet Erman Karagöz’ün “Afrodit’in Kovuluşu”, Ayça Akarcan’ın “Geleceğin Rengi”, Celal Atikler’in “Vapur 2”, Dicle Özlüses’in “İsimsiz 1” ve “İsimsiz (Diptik)”, Direnç Betmezoğlu’nun “Narsist (Kendine Tapan Beğenen) Kişilik Etrafındaki Oluşum Üçlemesi 1” ve “Narsist (Kendine Tapan Beğenen) Kişilik Etrafındaki Oluşum Üçlemesi 2”, Eda Gökçe’nin “Untitled I” ve “Untitled III”, Evşen Emre’nin “Teknoloji”, Hascan İleri’nin “Dirty Nicosia 1”, İpek Denizli Karagöz’ün “Küllerimden Doğdum” ve “Ağıdım Tüm Dünya İçin”, Kemal Behcet Caymaz’ın “Korkma Ay Doğacak I”, Mehmet Sariler’in “Horoz Dövüşü 1” ve “Horoz Dövüşü 3”, Nermin Şaban’ın “No:2”, Rahme Manastırlı’nın “Kayıp Salamis 2”, Seher Meşe’nin “Albert Anostasia”, Tünay Özyay’ın “Yeni Umutlar” ile Zehra Çelik’in “Kuş Kadar Özgür”.

TAK

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.