1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Gençler 11 bin dolarlık solunum cihazını 1 dolara üretti, şirket davayla tehdit etti
Gençler 11 bin dolarlık solunum cihazını 1 dolara üretti, şirket davayla tehdit etti

Gençler 11 bin dolarlık solunum cihazını 1 dolara üretti, şirket davayla tehdit etti

Gençler 11 bin dolarlık solunum cihazını 1 dolara üretti, şirket davayla tehdit etti

A+A-

Corona virüsü salgınının vurduğu birçok ülkede tıbbi ekipman sorunu yaşanırken, özellikle tıbbi malzeme ve sağlık şirketleri insan sağlığı yerine kârlarını düşünmeye devam ediyor. İtalya'da 11 bin dolara satılan ve corona virüsü taşıyan hastaların tedavisinde hayati olan solunum cihazı bulunamayınca, iki genç 3D yazıcı ile 1 dolar maliyetle cihazı üretti. Şirketin dava tehdidine rağmen, gençlerin ürettiği cihazlar kullanılmaya başlandı.

Corona virüsü salgınının Çin’den sonra en ağır etkilediği ülke olan İtalya’da solunum cihazı yetersizliğine çözüm geliştiren gençlere, solunum cihazı üreten şirketten tehdit geldi.

Theverge.com’un aktardığına göre, İtalya’da bir hastane corona virüsü tedavisinde kritik olan solunum cihazı tedarik ettiği şirketten “zamanında temin edemeyiz” yanıtı aldı. Bunun üzerine Cristian Fracassi ve Alessandro Ramaioli adlı iki genç, 3D yazıcı ile cihazın kopyasını üretmek üzere şirkete başvurdu.

Ancak Bussiness Insider İtalya’nın aktardığına göre şirket, patent hakkını gerekçe göstererek izin vermedi ve gençleri dava açmakla tehdit etti.

TEHDİDE RAĞMEN ÜRETTİLER
Tehdide rağmen iki genç, şirketin 11 bin dolara sattığı solunum cihazlarını 3D yazıcı ile yaklaşık 1 dolar maliyetle üretti.

Gençlerin ürettiği cihazlar, 14 Mart itibarıyla 10 corona virüsü taşıyan hastada kullanıldı.

Gençlerde Fracassi, Facebook hesabından “Hastaların hayati tehlikesi vardı ve biz de harekete geçtik. Kâr amacımız yok, tasarım ve ürünleri ihtiyacın dışında kullanmayacağız” yazdı.

İtalya’da corona virüsü vaka sayısı 31 bin 500’ü, ölü sayısı 2 bin 500’ü aşmış durumda. Ülkede ciddi düzeyde tıbbı ekipman eksikliği yaşandığı belirtiliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.