1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GENÇLER İŞSİZ
GENÇLER İŞSİZ

GENÇLER İŞSİZ

Belediye hizmet vermiyor...yollar asfalt istiyor...mandıralar, bozuk yollar...

A+A-

Mormenekşe köyünde yaşayan bazı vatandaşlar, bağlı oldukları Yeniboğaziçi Belediyesinin köye hizmet götürmediğini savundu.  Mevcut belediye başkanının 8 yıldır verdiği hiçbir sözü yerine getirmediğini ileri sürdü.

Mormenekşe Muhtarı Saim Aytürk, köydeki en büyük sıkıntının mandıralar giden  bozuk yollar olduğunu söyledi. Yolların derhal asfaltlanması gerektiğini ifade eden Muhtar Aytürk, bu konuda bir çalışma beklediklerini kaydetti.

Köyde işsizliğin çok büyük sorun olduğuna işaret eden Aytürk, gençlerin birçoğunun işlerinden durdurulduklarını ve işsiz kalan kişilerin eş ve çocuklarının mağdur durumda olduklarını söyledi. Köyün geçiminin genelde enginar yetiştiriciliği olduğunu söyleyen Aytürk, kuraklıktan dolayı bölgede çiftçiliğin ve hayvancılığın bitme durumuna geldiğini anlattı. Geçimini enginarcılık ve hayvancılık ile sağlayan gençlerin güç duruma düştüğünü aktaran muhtar, “bu gençler nasıl geçinecekler?” diye sordu.

Aytürk, çiftçiye ve bahçeciye devletin yardımcı olmasını umduklarını sözlerine ekledi.

 

Mormenekşeliler ne dedi?

 

Ersoy Alevtürk: Belediye yeterli temizliği yapmıyor, belediyenin köyümüzdeki bütün hizmetleri aksamaktadır, çöpleri haftada 2 gün topluyorlar bu yetersizdir, içme suları çok kötü, kuyu suları bile daha iyi durumdadır. Köyün ortasında bir bina var çökme tehlikesi yaşıyor, 3-4 tane demir ile binayı ayakta tutmaya çalışıyorlar ve bu binanın yıkımına Eski Eserler Dairesi halen daha izin vermiyor.

 

Yusuf Zurnacılar: Çöpler toplanmıyor, 8 yıldan beridir aynı belediye başkanı görevde ancak hiçbir hizmette bulunmuyor. Verdiği hiçbir sözü tutmadı. Seçime girilirken vaatlerde bulunurlar ondan sonra da unuturlar. Biz yerel yönetimde hizmete bakarız,  partinin, rengin hiç ama hiç önemi yok.

 

Kemal Sözüak: Belediyelerde parti hiç önemli değildir, yeter ki insanlar  hizmet görsün ve ayrımcılık yapılmasın. Oy veren ve vermeyen kişilere eşit davranılmalıdır. Mevcut belediye başkanımız 8 yıldır görevdedir, her seçim dönemi verdiği vaatlerin hiç birini yerine getirmedi. Köyümüzde çöp toplama hariç hiçbir belediyecilik hizmeti yok. Biz belediyeden hizmet bekliyoruz, belediye demek seçime 3 ay kala iş yapmak değildir. Bu hizmetleri 4 yıla yaymak demektir.

Hüseyin Minalay: Belediye hizmetleri genellikle oy potansiyeline göre, fazla oy aldığı bölgelere yapıyor, Yeniboğaziçi Belediyesine bağlı 8 köye eşit ve adil hizmet yapılmamaktadır. Biz bu eşitliğin sağlanmasını istiyoruz. Köy içerisinde eski eserlere ait bir bina var ve yıkılmak üzere. Köyün ortasında olan bu bina tehlike saçıyor. Bu binanın yıkılmasını istiyoruz. Bölgede 2 tane süper lig kulübümüz var; Yeniboğaziçi ve Mormenekşe ve belediye bu kulüplere de yeterli ilgili ve desteği vermiyor.

Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.