1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GENÇLER ZEHİRLENİYOR!
GENÇLER ZEHİRLENİYOR!

GENÇLER ZEHİRLENİYOR!

Satıcının kimliğini deşifre etti...

A+A-
Evinde Bonzai bulunan genç, satıcının kimliğini deşifre etti, polis tümünü tutukladı
 
Melin DOBRAN
 
Başkent Lefkoşa’da önceki gün, Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekipleri tarafından, Gönyeli, Yenikent ve Göçmeköy’de yapılan operasyon sonucu 4 genç uyuşturucu madde alma ve satma suçlamasıyla gözaltına alındı.
Gözaltına alınan; Erdoğan Öztürk, Erdoğan Karakaya, Ümit Alkaya ve Ahmet Uğur Gülseven isimli gençler dün Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.
Mahkemeye olayla ilgili bilgileri aktaran polis, önceki gün zanlı Erdoğan Öztürk’ün Gönyeli bölgesindeki evinde arama yaptıklarını 2 gram sentetik cannabionid türü uyuşturucu madde ile içerisinde uyuşturucu olan 14 adet sigara izmariti bulduklarını söyledi. 

 

Öztürk’ün ardından Karakaya…
Polis, zanlı Öztürk’ün ifadesinde uyuşturucu maddeyi Erdoğan Karakaya’dan aldığını itiraf ettiğini aktardı.
Bunun üzerine zanlı Karakaya’nın evine arama yapmak için gittiklerini, o esnada zanlının evinde bulunan Ümit Alkaya’nın polisi görünce kaçmaya çalıştığını ve makul kuvvet kullanarak yakalandığını belirtti. Polis, Karakaya’nın evinde yaptıkları aramada ise iki boş uyuşturucu paketi ve 3 gram sentetik cannabionid türü uyuşturucu bulduklarını açıkladı.

 

Peynir ekmek gibi uyuşturucu alışverişi…
Zanlı Alkaya’nın uyuşturucu maddeyi zanlı Karakaya’dan aldığını itiraf ettiğini kaydeden polis, zanlı Karakaya’nın ise uyuşturucu maddeyi 3 Temmuz tarihinde zanlı Ahmet Uğur Gülseven’den 150 TL karşılığında aldığını söylediğini belirtti. 

 

Gülseven de başkasından almış…
Polis, ifade üzerine gözaltına alınan zanlı Gülseven’in ise uyuşturucu maddeyi aldığı şahsın ismini polis söylediğini ancak söz konusu şahsın henüz yakalanmadığını ifade etti. Soruşturmanın devam ettiğini, alınacak ifadeler, aranan şahıslar olduğunu belirten polis, ayrıca bulunan kanıtların analiz için devlet kimya laboratuvarına gönderildiğini, sonuçların beklendiğini söyledi. Polis, soruşturma aşamasında zanlıların 3 gün süre ile tutuklu kalmalarını talep etti.

 

Öztürk: Bağımlıyım kurtulamadım…
Mahkemede söz hakkı alan zanlı Erdoğan Öztürk, uyuşturucu bağımlısı olduğunu, tedavi gördüğünü ifade ederek, senelerce tedavi gördüğünü ancak sonuç alamadığını söyledi. Zanlı uyuşturucu belasından kurtulmak istediğini dile getirdi.

 

Alkaya: Kimseye satmadım, kullandım…
Zanlı Ümit Alkaya ise uyuşturucu maddeyi kendi kullanımı için aldığını, kimseye vermediğini amacının kimseye zarar vermek olmadığını söyledi ve polisin talep ettiği üç günlük tutukluluk süresine itiraz etti. 

 

Gülseven: İşimden olmak istemiyorum…
Zanlı Karakaya epilepsi hastası olduğunu, zanlı Gülseven ise işinden olmak istemediğini söyleyerek üç günlük süreye itiraz etti. Üç zanlının süreye itiraz etmesi üzerine Yargıç Gökhan Asafoğulları, zanlılara duruşma yapma hakkı tanıdı. 

 

Sağlık sorunları olanlar hastaneye… 
Ancak soruşturmaya dair ortaya bir itiraz gerekçesi koyamayan zanlılar hakkında üç gün tutukluluk kararı verildi. Yargıç Asafoğulları, soruşturmanın sürdüğünü, zanlıların serbest kalması halinde aranan şahsa etki edebileceğini belirterek üç günlük süreyi onayladı. Yargıç zanlı Erdoğan Öztürk ile zanlı Karakaya’nın sağlık sorunları olduğunu, doktor kontrolünden geçirilmelerini ve gerekirse tutukluluk süresini hastanede geçirmelerine emir verdi.
Diyalog
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.