1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GENÇLERE İŞ SEKTÖRÜNDE ALAN YARATMAYI HEDEFLİYORUZ
GENÇLERE İŞ SEKTÖRÜNDE ALAN YARATMAYI HEDEFLİYORUZ

GENÇLERE İŞ SEKTÖRÜNDE ALAN YARATMAYI HEDEFLİYORUZ

“Turizm Sektöründe Ara Eleman Yetiştirerek Gençlere Hem İş Sektöründe Alan Yaratmayı Hem De Ara Eleman Eksikliğini Gidermeyi Hedefliyoruz”

A+A-

“Turizm Sektöründe Ara Eleman Yetiştirerek Gençlere Hem İş Sektöründe Alan Yaratmayı Hem De Ara Eleman Eksikliğini Gidermeyi Hedefliyoruz”

Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu, turizm sektöründe ara eleman yetiştirerek gençlere hem iş sektöründe alan yaratmayı, hem de ara eleman eksikliğini gidermeyi hedeflediklerini söyledi.

Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası yetkililerini kabulünde konuşan Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu, yapılan ziyaretin kendisi için önemli olduğunu dile getirerek, otellerde çalışabilecek ara eleman eksikliğinden dolayı Türkiye veya üçüncü ülkelerden personel çalıştırıldığına dikkat çekti. Sucuoğlu, devletin vereceği teorik ve pratik eğitimlerle ara eleman ihtiyacını gidererek gençlere iş imkanı yaratacaklarını belirtti.

Sucuoğlu, Oda ile yapılacak işbirliğini önemsediklerini ve bu çerçevede çalışmalara birlikte devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

KAMBER TALEP VE GÖRÜŞLERİNİ İLETTİ

Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası Başkanı Mahmur Kamber de, Bakan Sucuoğlu’nun tespitlerine katıldıklarını söyleyerek, talep ve görüşlerini belirten yazıyı Bakan Sucuoğlu’na okuyarak takdim etti.

Talep ve görüşler, “otellerde sertifikalı çalışanın olması yönünde kota uygulamasının yerli istihdamı artıracağı, eğitimler için OTEM’de atölye kurulması, üretim ve pazarlama kooperatifine destek verilemesi ve Turizmde teşviklerin artırılması” ana başlıkları altında yapıldı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.