1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “GENÇLERİMİZİN DÜNYADAKİ YAŞITLARIYLA REKABETİNİ SAĞLAMA SORUMLULUĞUMUZ VAR”
“GENÇLERİMİZİN DÜNYADAKİ YAŞITLARIYLA REKABETİNİ SAĞLAMA SORUMLULUĞUMUZ VAR”

“GENÇLERİMİZİN DÜNYADAKİ YAŞITLARIYLA REKABETİNİ SAĞLAMA SORUMLULUĞUMUZ VAR”

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu;

A+A-

BAŞBAKAN YORGANCIOĞLU: “GENÇLERİMİZİN DÜNYADAKİ YAŞITLARIYLA REKABETİNİ SAĞLAMA SORUMLULUĞUMUZ VAR”

Başbakan  Özkan Yorgancıoğlu, “Gençlerimizin dünyadaki yaşıtlarıyla rekabetini sağlayacak eğitim sistemi ile ihtiyaç duyulan alanlarda yetiştirme sorumluluğumuz var” dedi.

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu 5. Milli Eğitim Şurası’nda yaptığı konuşmada,  dünya değişirken ihtiyaçların da değiştiğini vurgulayarak, geleceği şekillendirirken gençleri de bu hedefe yönlendirecek plan ve projelerin yapılması gerektiğini söyledi.

Yorgancıoğlu, eğitimde verilen bilgiyi ve doğruluğunu  kabul eden mi, yoksa sorgulayan gençler mi istendiğine karar verilmesi gerektiğini belirterek, eğitim  teknolojisinin de önemine işaret etti.

Ülkede bir çok mesleki alanlarda çok sayıda işsiz varken, bazı alanlarda da ihtiyacın karşılanamadığını söyleyen Yorgancıoğlu, “Geleceğe yönelik plan ve proje yapılırken, boş alanlara ilişkin eğitim planlaması gerekiyor” dedi.

KKTC’deki üniversitelerle gurur duyulduğunu ifade eden Yorgancıoğlu, olası bir çözüm durumunda üniversitelerin marka olması için yapılması gerekenlerin de belirlenmesi gerektiğine dikkat çekti.

Şuranın bahsettiği hedeflere yönelik çalışmalar yapacağına inandığını söyleyen Yorgancıoğlu,  şurayı hazırlayanları  da kutladı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.