1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “GENÇLERİN YURT DIŞINDA YETENEKLERİNİ SERGİLEYEBİLMESİ ÖNEMLİ”
“GENÇLERİN YURT DIŞINDA YETENEKLERİNİ SERGİLEYEBİLMESİ ÖNEMLİ”

“GENÇLERİN YURT DIŞINDA YETENEKLERİNİ SERGİLEYEBİLMESİ ÖNEMLİ”

Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Mutlu Atasayan, KKTC’yi Namık Kemal Lisesi’nin (NKL) temsil edeceği “Vodafone Freezone Müzik Yarışması”nı izlemek üzere dün İstanbul’a geldi.

A+A-

ATASAYAN, İSTANBUL’DA BUGÜN GERÇEKLEŞECEK OLAN VODAFONE FREEZONE MÜZİK YARIŞMASI”NI İZLEYEYECEK

ATASAYAN: “GENÇLERİN YURT DIŞINDA YETENEKLERİNİ SERGİLEYEBİLMESİ ÖNEMLİ”

Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Mutlu Atasayan, KKTC’yi  Namık Kemal Lisesi’nin (NKL) temsil edeceği “Vodafone Freezone Müzik Yarışması”nı izlemek üzere dün İstanbul’a geldi.

Bakan Atasayan ve Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanlığı müsteşarı Ali Yönel dün akşam Telsim Genel Müdürü Rasim Karas tarafından öğrencilere moral vermek amacıyla düzenlenen Boğaz tekne turunda, NKL öğrencileri ve müzik öğretmeni Kürşat Öztürk ile bir araya geldi.

Yarışma bugün Bostancı Gösteri Merkezi’nde saat 13.00’te başlayacak. Türkiye’nin çeşitli illerinden 24 okulun yarışacağı etkinlikte NKL Lionel Richie’nin “Hello” isimli şarkısını seslendirecek. Yarışmada Pervane, Caprice, Social Inclusion, Contrast ve Emre Aydın konser verecek.

ATASAYAN: “YETENEKLERİNİ SERGİLEME İMKANI BULUYORLAR”

Bakan Atasayan n yaptığı açıklamada, KKTC’de düzenlenen yarışmada NKL’nin birinci gelerek finallerde yarışma şansı elde ettiğini, bunun üzerine yarışmayı izlemek üzere İstanbul’a geldiğini kaydetti.

Öğrencilere moral vermek amacıyla düzenlenen Boğaz turuna katılmaktan mutluluk duyduğunu belirten Atasayan, NKL’nin başarılarıyla tanınan bir okul olduğunu söyledi. Müzik öğretmeni Kürşat Öztürk’ün NKL’de öğrenci olduğu sırada 1982 yılında düzenlenen liselerarası müzik yarışmasında birinci geldiğini belirten Atasayan, bu yarışma için de umutlu olduğunu ifade etti.

Ambargolar altında olan KKTC’de gençlerin ancak kendi aralarında yarışabildiğini belirten Atayasan, bu tip yarışmalarda gençlerin yeteneklerini sergileme imkanı bulabilmesinin önemli olduğunu kaydetti.

Gençlerin yetenekli olduğunu, fırsat verildiğinde başarı sağladıklarını vurgulayan Atayasan, dışa açılmanın yollarını bulmak gerektiğini söyledi. Hükümetin bu konuda elinden geleni yaptığını söyleyen Atasayan, Telsim’e bu yarışmanın yapılmasını sağladığı ve öğrencilere verdiği destekten ötürü teşekkür etti.

KARAS: “BİZ ZATEN KAZANDIK”

Telsim Genel Müdürü Rasim Karas ise yarışmayla gençlerin önünün açıldığını, öğrencilerin KKTC’yi temsil etme ve tanıtma şansı elde ettiğini söyleyerek, “Biz zaten kazandık çok güzel bir şey başardık” dedi. Karas her yıl çıtayı biraz daha yükseltmek hedefiyle yarışmaya odaklanılacağını belirterek, Atasayan’a desteği için teşekkür etti.

ÖZTÜRK: “GÜZEL ALIŞKANLIKLAR KAZANDIRMAK İSTİYORUZ”

NKL öğrencileri ve müzik öğretmeni Kürşat Öztürk ise, kendisinin de daha önce yarışmaya katıldığını belirterek, yaşanan heyecanı anladığını ifade etti.

Gençlere güzel alışkanlıklar kazandırmak istediklerini kaydeden Öztürk, kötü alışkanlıklar yerine müzik ve sanatı gençlerin hayatlarına katmak hedefinde olduklarını vurguladı.

Kaynak:TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.