1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GENÇLİĞİ KARARDI
GENÇLİĞİ KARARDI

GENÇLİĞİ KARARDI

Gençliği karardı

A+A-

Güzelyurt’ta Murat Tek isimli şahıs ile birlikte sahte para basan ve bu paraları piyasaya süren sanık Cemil Kocabaş hakkındaki karar dün açıklandı. Piyasaya sürülen sahte paraların tespit edilmesi ile Temmuz 2013 tarihinde tutuklanan sanık Kocabaş cezaevinde yargılanmayı bekliyordu.

   Tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlanan sanık Murat Tek’in ise bu süre içerisinde yasal olmayan yollardan yurt dışına kaçtığı açıklandı.

   Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde sahte belge düzenleme, tedavüle sürme, sahte banknot basma, tedavüle sürme, sahtekârlıkla eşya temini olmak üzere 12 davadan yargılanan sanık hakkındaki kararı Başkan Bahar Saner, Kıdemli Yargıç Nüvit Gazi ve Yargıç Musa Avcıoğlu’ndan oluşan heyet verdi.    Kararı okuyan Saner, suç tarihinde üniversite öğrencisi olan sanığın okul masraflarını ödemek için böyle bir suç işlediğini itiraf ettiğini ve bu suçu sanık Murat Tek’in teşviki ile yaptığını söyledi. Saner, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan sanık Tek’in yasal olmayan yollardan yurt dışına kaçtığını açıkladı.

Saner, sanık Kocabaş’ın 21 yaşında genç suçlu olduğunu, daha önceden sabıkası bulunmadığını, basılan sahte para miktarının 550 TL olduğunu ifade ederek, basılan meblağın cüzi olduğunu, bu nedenle ceza verilirken bu hususun göz önünde bulundurulduğunu söyledi. Saner, sanığın işlediği suçların ağır ve ciddi suçlar olduğunu belirterek sanığı oy birliği ile bir yıl hapse mahkûm ettiklerini açıkladı.

Diyalog

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.