1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ‘GENÇLİĞİM GİTTİ’
‘GENÇLİĞİM GİTTİ’

‘GENÇLİĞİM GİTTİ’

10 yıl hapse mahkum edildi... 22 yaşında cezaevine girdi şu an;

A+A-

Erkut Latif şu anda 32 yaşında ve 8 yıldan beri cezaevinde yatıyor. Cezasının bitmesine iki yıl kaldığını söyleyen Erkut Latif, ırza tecavüz suçlamasını 8 yıl önce de kabul etmediğini belirtiyor ve aynı savunmayı sürdürüyor. Latif “Ben birşey yapmadım ve boşu boşuna bunca yıl hapisteyim” diyor.

Cezaevi’ndeki duygularını anlatan Latif, mahkumiyeti bitince bir çiftlik kurmayı ve doğa ile başbaşa kalmayı hedefliyor.

“Şu anda 32 yaşındayım ve gençliğimin 10 yılı hapiste geçti” diyen Erkut Latif, başına gelenleri şöyle anlatıyor:

“2006 yılında tecavüz suçlamasıyla yargılandım.12 yıl mahkumiyet aldım.Ama bu bir kanaat cezası idi.Yani hakkımda hüküm verenin kanaati gereği bu suçu işlemişim. Bir davada 16 tane suçla itham edildim.16 yaşından küçük kız çocuğuna (14 yaşında) tecavüz. O zaman 22 yaşında idim ve askerden yeni çıkmıştım. Annan planı döneminde benden Akdoğan’da bir barış eteşi olayı vardı o zaman benden provakatörlük yapmam istendi, ama yapmadım. Aslında olaylar bana göre o zamana dayanıyor. Çok fazla açmak istemiyorum. Ben o günde söyledim bugün de söylüyorum ben o kıza tecavüz etmedim. Kızı hiç görmedim ve tanımıyorum da.”

Güneyde çalışıyordu

Yargılanmazdan önce Rum tarafında babasıyla birlikte yapıcılık işi yaptığını anlatan Erkut Latif, şunları kaydetti:

“Bekarım ve yaşananlardan ailem çok olumsuz etkilendi. Tanınmış bir ailenin çocuğuyum. Çıktıktan sonra ne yapacağım ülkenin durumuna göre değişir. Durum belli şu anda ekonomik zorluklar var. Çıkınca bir çiftlik açmayı planlıyorum. Garden Of Freedom diye bir çiftlik. Hayvanları çok seviyorum. Cezaevine girmezden önce 23 köpeğim, 5 atım, kuşlarım vardı. Şimdi arkadaşlarım bakıyor. Çıkınca hepsini alıp çiftliğime koyacağım.”

Diyalog

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.