1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GENÇLİK DAİRESİ İZCİ BİRİMİ, İSTANBUL’DAKİ İZCİ KAMPI’NA KATILACAK
GENÇLİK DAİRESİ İZCİ BİRİMİ, İSTANBUL’DAKİ İZCİ KAMPI’NA KATILACAK

GENÇLİK DAİRESİ İZCİ BİRİMİ, İSTANBUL’DAKİ İZCİ KAMPI’NA KATILACAK

Gençlik Dairesi İzcilik Birimi, 9-15 Eylül tarihleri arasında İstanbul Ümraniye’de yapılacak olan yaz kamplarına katılacak. Bu çerçevede Geçlik Dairesi, yaz kampı eğitimleriyle ilgili genç izcilerin ailelerine yönelik bilgilendirme toplantısı gerçekleştir

A+A-

Gençlik Dairesi İzcilik Birimi, 9-15 Eylül tarihleri arasında İstanbul Ümraniye’de yapılacak olan yaz kamplarına katılacak. Bu çerçevede Geçlik Dairesi, yaz kampı eğitimleriyle ilgili genç izcilerin ailelerine yönelik bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Gençlik Dairesi Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre, Lefkoşa Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği’nde gerçekleşen aile toplantısında, Gençlik Dairesi Müdürü Gencay Eroğlu, yaz kampında bir haftalık sürede izcilere verilecek eğitimler hakkında bilgi verdi.

Eroğlu, kampın istasyonlar şeklinde gerçekleşeceğini belirterek, alanlarında uzman eğitmenler tarafından genç izcilere; binicilik, okçuluk, badminton, kano, yüzme, dağcılık, ebru sanatı, oryantring (yön bulma), pusula eğitimi, temel izcilik eğitimi, mors alfabesini kullanarak haberleşme, telsiz eğitimi ve gece yürüyüş teknikleri dallarında eğitim verileceğini söyledi.

Ailelerin güvenerek, Gençlik Dairesi’nin düzenlediği etkinliklere çocuklarını gönderdiğini belirten Eroğlu, bunun sorumluluğunu üzerlerinde taşıyarak faaliyetlerini sürdürdüklerini vurguladı.

“SEVGİ BİRBİRİMİZE BARIŞ HEPİMİZE”

“İzciliğin ilk adımı olan sevgi kavramının Gençlik Dairesi izcilerine aşılandığını” belirten Eroğlu, dairenin sloganı haline gelen “Sevgi Birbirimize Barış Hepimize” felsefesiyle hareket ettiğini, izcilerin anlayış ve yol haritasının bu kavramlarla çizildiğini dile getirdi.

Eroğlu, şöyle konuştu:

“Gençlik Dairesi birçok ilke imza attı. 19 Mayıs törenlerine gençlerimiz damga vurdu. Gençlik Merkezlerinde faaliyetlerini sürdüren yüzlerce halk dansçı gencimizin birlikte sunduğu halk dansı koreografisinin ardından izcilerimizin de bu yıl törenlerde harika bir koreografi yarattı ve herkesin beğenisini topladı”

Gençlik Dairesi faaliyetleriyle ilgili de bilgi veren Eroğlu, Gençlik Merkezlerini öncelikle ve özellikle köy bölgelerinde açtıklarını, gençlere yoksun oldukları imkanları yarattıklarını, kötü alışkanlıklardan uzak kalmalarının sağlandığını belirtti.

Eroğlu, Anavatan Türkiye yetkilileriyle işbirliği içerisinde Lefkoşa’ya çok kapsamlı bir Gençlik Merkezi kazandırılacağını vurguladı.

Yapmış olduğu yardımlardan dolayı Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’na teşekkürlerini sunan Gencay Eroğlu, Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Asım İdris ile güzel çalışmalar yaptıklarını, aynı pencereden bakabildiklerini ve gençler adına güzel adımlar attıklarını kaydederek teşekkür etti.

Eroğlu, konuşmasının sonunda izciliğe gönül veren ve görev alan tüm lider, genç, daire personeli ve ailelere, Gençlik Dairesi ailesi çatısı altında yapmış oldukları çalışmalardan dolayı teşekkür etti.

TAK

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.