1. HABERLER

  2. KÜLTÜR-SANAT

  3. GENÇLİK MERKEZİ ETKİNLİKLERİNİ SÜRDÜRÜYOR
GENÇLİK MERKEZİ ETKİNLİKLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

GENÇLİK MERKEZİ ETKİNLİKLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

Gençlik Merkezi Birliği, etkinliklerini yoğun bir şekilde sürdürdüğünü, Lapta kampındaki çalışmaların ardından, 6. Halk Dansları Şöleni’nin gerçekleştirildiğini belirtti.

A+A-

Merkezden yapılan yazılı açıklamada, küçük ve yıldız ekiplerin İzmir- Aydın’da,  Nazilli Uluslararası Halk Dansları Şöleni’ne katıldıkları ve kültür elçiliği yaptıkları ifade edildi.

Açıklamaya göre, halk dansları yanında, merkezin tiyatro ekipleri de iki ayrı oyunu Mayıs ayında sahneledi. “Geveze Karga”  ve “Hayvancıklar Firarda” isimli oyunlar,  Atatürk Kültür Merkezi’nde  Lefkoşa Bölgesi ilkokullara ücretsiz olarak iki hafta boyunca oynandı.

Tiyatro etkinliklerinde bir yıl boyunca görev alan öğrencilere katılım belgeleri de sunuldu.

Bu arada derneğin izcilerinin hazırladığı  gösteriler  ve yemin töreni de geçtiğimiz günlerde gerçekleştirildi. Ayrıca bir yıl boyunca satranç etkinliklerine katılan öğrencilere de katılım belgeleri dağıtıldı.

31 Mayıs Dünya Sigara İçmeme Günü nedeniyle, dernekte USAM ve KTEV’in katkılarıyla resim yarışması düzenlendi. Ayrıca resim yarışması sonrasında Kıbrıs Çocuk Oyunlarından “Alaydan Malaydan”,  “Kapıcı Başı”, “Pirilli”  ve “İp Atlama” oyunları çocuklara tanıtıldı ve oynandı. 
1 Haziran Çocuk Günü’nde ise, Dr. Fazıl Küçük Parkı’ndan, Gençlik Merkezi’ne kortej yürüyüşü yapıldı. Aynı gece dernekte korteje katılan ekipler gösterilerini sundular. Gecede pandomim sanıtçısı Rıza Şen’in de gösterisi gerçekleşti.  Ayrıca gecede çocuklarımızın katıldığı  bir çok yarışma da yapıldı.

2 Haziran gecesinde ise Halk Dansları Şöleni ve Kıbrıs Havaları Derneği’nin sunumuyla etkinlikler tamamlandı.

Derneğin büyükler ekibi 29 Haziran- 7 Temmuz 2013 tarihlerinde Gençlik Merkezi Birliği’ni  ve ülkeyi temsil için Polonya’da Uluslararası Halk Dansları Şöleni’ne katılacak.

 

Kaynak: TAK

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.