1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GENÇLİKLERİ CEZAEVİNDE SOLACAK...
GENÇLİKLERİ CEZAEVİNDE SOLACAK...

GENÇLİKLERİ CEZAEVİNDE SOLACAK...

Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi'nce alınan kararla biri 22 diğeri 19 yaşında olan gençler hapisten çıktıklarında 40 yaşını geçmiş olacaklar

A+A-

Girne’ye bağlı Lapta’ da 8 Şubat 2013 tarihinde işlenen ve ülke genelinde infial yaratan Bekir Kuloğlu cinayeti ile ilgili suçlu bulunan Umut ve Mehmet Sait Taş kardeşler hakkındaki ceza dün Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi tarafından açıklandı. Buna göre 22  yaşındaki  Umut Taş 20 yıl hapse mahkum olurken, kardeşi 19  yaşındaki Mehmet Sait Taş ise 15 yıl hapis yatacak.

Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi tarafından alınan kararı okuyan Başkan Ömer Güran, sanıkların mahkum edildiği adam öldürme suçunun ömür boyu hapislik cezasını öngördüğünü söyledi. 

Yasakoyucunun öngördüğü cezadan da anlaşılacağı gibi sanıkların işlemiş olduğu suçun oldukça ağır ve vahim olduğunu vurgulayan Güran, Anayasa tarafından Hayat ve Vücut bütünlüğünün güvence altına alındığını söyledi. Anayasa da düzenlenen konu yasanın kişinin hayat ve yaşam hakkını korumak için olduğunun altını çizen Güran, hayat hakkının bireysel değil toplumsal olduğunu vurguladı.

“Sanıklara ayrı cezalar vermeyi adil bulduk”

Güran, bu suçlara hoşgörü gösterilemeyeceğinin altını çizdi. Güran, sanıkların genç suçlu konumumda bulunmalarını, maktulün oğlu ve olayda müşteki durumda olan Hasan Kuloğlu tarafından tahrik edilmiş olmalarını, sanık 1’ in evli ve 2yaşında bir çocuk babası olmasını, uzunca bir süre merkezi cezaevinde hükümsüz tutuklu olarak bulunmalarını ve sicil durumlarını sanıklar lehinde değerlendirdiklerini de vurguladı.

Maktulu vurarak öldürme  ve müşteki Hasan Kuloğlu’nu öldürmek kastı ile vurma fiilini sanık 1 Umut Taş’ın gerçekleştirdiğini söyleyen Başkan Ömer Güran, olay tarihinde henüz 18 yaşında çok genç olan sanık 2’ye sanık 1’den farklı bir ceza vermenin daha adil olacağı kanaatine vardıklarını söyledi. Sanıkların leh ve aleyhlerindeki tüm hususları titizliklikle değerlendirdiklerini söyleyen Güran, kamu yararını da gözeterek sanık 1 Umut Taş’ı 20 yıl sanık 2 Mehmet Sait Taş’ı ise 15 yıl hapis cezasına mahkum ettiklerini açıkladı.

Baba ve dede beraat etmişti

Hatırlanacağı gibi Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi geçtiğimiz Çarşamba günü davayı sonuçlandırmış ve 2 kardeş Umut Taş ile Mehmet Sait Taş’ı suçlu bulup mahkum ederken, sanıkların babası ve dedesi Mehmet Taş ile Ahmet Taş’ı beraat ettirmişti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.