1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GENEL BAŞKAN'IN O YETKİSİ VARDIR!
GENEL BAŞKAN'IN O YETKİSİ VARDIR!

GENEL BAŞKAN'IN O YETKİSİ VARDIR!

GENEL BAŞKAN'IN O YETKİSİ VARDIR!

A+A-

Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, Yaklaşık 3 saat süren Merkez Yönetim Kurulu toplantısı basına açıklama yaptı.

Basın mensuplarının, MYK üyeleri Ersin Tatar ve Nazım Çavuşoğlu’nun görevden alındığı yönündeki iddiaları sorması üzerine de Özgürgün, “UBP tüzüğüne göre Genel Başkanın kendi kontenjanından iki MYK üyesi atama ve görevden alma yetkisi vardır, dolayısıyla Genel Başkanın tamam olmadığını belirterek eleştiren Tatar ve Çavuşoğlu’nu bu kontenjanımdan çıkardım” açıklamasını yaptı.

Tatar ve Çavuşoğlu’nu tecrübeli oldukları için kendi kontenjanından üye yaptığını ancak Hükümetin kurulmasının ardından Bakanlık görevi alamadıkları için Hükümeti, partiyi ve kendisini eleştirmeye başladıklarını dile getiren Özgürgün, “Benimle çalışmak istemiyorlarsa, zorla kendilerini çalıştıramazdım, mademki istemiyorlar bu noktaya gelmeden önce zaten kendileri ayrılmalıydı” dedi.

Özgürgün, Tatar ve Çavuşoğlu’ndan boşalan MYK üyeliklerine Savaş Atakan ile Mehmet Özçelik’i getirdiğini açıkladı.

Özgürgün, Merkez Yönetim Kurulu’nun 31 Ekim kurultayına yönelik yapılan yaklaşık 7 bin üyenin başvurusunu görüşerek geçici olarak onayladığını söyledi. 

Ulusal Birlik Partisi’nin yeni tüzükle yeni bir döneme girdiğini ve ilk kez böylesi bir kurultaya gideceğini dile getiren Özgürgün, kurultayı en sağlıklı ve doğru bir şekilde tamamlamak istediklerini belirtti.
Özgürgün, üyelik başvurularının ilçelere gönderildiğini ve yapılacak incelemelerin ardından 10 gün içerisinde onaylananların ilan edileceğini söyledi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.