1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “GENEL GIDA VE YEM YASA TASARISI”YLA İLGİLİ KOMİTE ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI
“GENEL GIDA VE YEM YASA TASARISI”YLA İLGİLİ KOMİTE ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

“GENEL GIDA VE YEM YASA TASARISI”YLA İLGİLİ KOMİTE ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

Avrupa Birliği Uyum Yasa Tasarılarını Görüşmek Üzere Oluşturulan Geçici ve Özel Komite,

A+A-

Cumhuriyet Meclisi’ndeki Avrupa Birliği Uyum Yasa Tasarılarını Görüşmek Üzere Oluşturulan Geçici ve Özel Komite, “Genel Gıda ve Yem Yasa Tasarısı”yla ile ilgili çalışmalarını tamamladı. Komite, tasarıyı oybirliğiyle onayladı.

Cumhuriyet Meclisi Basın ve Dışilişkiler Birimi’nden verilen bilgiye göre, Tasarı, Avrupa Birliği Uyum Yasa Tasarılarını Görüşmek Üzere Oluşturulan Geçici ve Özel Komite’nin CTP-BG Güzelyurt Milletvekili Armağan Candan başkanlığında bugün yaptığı toplantıda onaylandı.

“Genel Gıda ve Yem Yasa Tasarısı” ile ilgili olarak, yaz döneminde de çalışmalarını sürdüren komite toplantısına konu ile ilgili olarak Avrupa Birliği Koordinasyon Merkezi, KKTC Başsavcılığı, Sağlık Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Enerji Bakanlığı’ndan yetkililer katılarak çalışmalara katkı koydu. 

Cumhuriyet Meclisi’ndeki Avrupa Birliği Uyum Yasa Tasarılarını Görüşmek Üzere Oluşturulan Geçici ve Özel Komite’de CTP-BG Milletvekili Komite Başkanı Armağan Candan, UBP Milletvekili Komite Başkan Vekili Hamza Ersan Saner, DP-UG Milletvekili Özdemir Berova, CTP-BG Milletvekili Mehmet Çağlar, UBP Milletvekili Tahsin Ertuğruloğlu, CTP-BG Milletvekili Salih İzbul ve DP-UG Milletvekili Hasan Taçoy yer alıyor.

CANDAN

Avrupa Birliği Uyum Yasa Tasarılarını Görüşmek Üzere Oluşturulan Geçici ve Özel Komitesi Başkanı Armağan Candan, yaptığı açıklamada yasa tasarısı hakkında bilgi verdi.

Candan, tasarının, ilgili AB mevzuatının uyumlaştırılarak, gıda ve yemin yönetimi ile ilgili genel ilkelerin belirlenmesini, gıda ve yem güvenliğine doğrudan veya dolaylı olarak etkisi olan konularda yapılması gerekenlerin belirlenmesini, gıda ve yemin üretimi, işlenmesi ve dağıtımıyla ilgili tüm aşamalarda gıda ve yem güvenliğine ilişkin esasları ve bağımsız bir Gıda Güvenliği Risk Değerlendirme Kurulu oluşturulmasına ilişkin kuralları kapsamakta olduğunu ifade etti.

Candan, AB Gıda Güvenliği Stratejisi’nin etkin uygulanması amacıyla öncelikle Genel Gıda ve Yem Yasa Tasarısının yürürlüğe girmesinin ardından, tamamlayıcı yasa taslaklarının ivedi olarak Meclise sevk edilerek onaylanması ve tüzüklerin de Bakanlar Kurulu tarafından onaylanarak yürürlüğe girmesinin öngörüldüğünü olduğunu belirtti.

Yasal çerçevenin etkin bir şekilde uygulanması için, idari yapıların AB idari yapılarına uygun bir şekilde düzenlenerek, insan kaynakları ile ekipman ve altyapı olanaklarının belli bir plan çerçevesinde güçlendirilmesinin de büyük önem arz ettiğini ifade eden Candan, ayrıca komite çalışmalarının verimli geçtiğine dikkat çekti ve tüm komite üyelerine, katkı koyan ve katılan herkese gösterdikleri özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.