1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “GENEL GIDA VE YEM YASASI TASARISI” MECLİSE SEVK EDİLDİ
“GENEL GIDA VE YEM YASASI TASARISI” MECLİSE SEVK EDİLDİ

“GENEL GIDA VE YEM YASASI TASARISI” MECLİSE SEVK EDİLDİ

Bakanlar Kurulu, “Genel Gıda ve Yem Yasası Tasarısı”nı meclise sevk etti.

A+A-

MALİYE BAKANI ZEREN MUNGAN ALINAN KARARLARLA İLGİLİ BİLGİ VERDİ

“GENEL GIDA VE YEM YASASI TASARISI” MECLİSE SEVK EDİLDİ

Bakanlar Kurulu, “Genel Gıda ve Yem Yasası Tasarısı”nı meclise sevk etti.

Bakanlar Kurulu toplantısı saat 15.00’te sona erdi. Toplantı sonunda Maliye Bakanı Zeren Mungan, Bakanlar Kurulu’nun aldığı kararlarla ilgili basına bilgi verdi.

Mungan, Genel Gıda ve Yem Yasası Tasarısı’nın Bakanlar Kurulu’ndan geçerek, Cumhuriyet Meclisi’ne sevk edildiğini, tasarı altında; Sağlık Bakanlığı, gıda, tarım ve enerjiden sorumlu bakanlıkların üstleneceği görevler olacağını belirtti. Mungan, yasa tasarısıyla tüketicilerin gıda güvenliğinin sağlanmasının öngörüldüğünü söyledi.

Bakanlar Kurulu’nda, Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’nın kurumsal logosunun su damlası şeklinde onaylandığını belirten Mungan, Dörtyol muhtarlığına da kamusal amaçlar için kullanılmak üzere bina tahsis edildiğini kaydetti.

Yabancı uyruklu kişilerin taşınmaz mal satın alımına yönelik 51 gayrimenkul ile ilgili karar üretildiğini söyleyen Mungan, İhtiyat Sandığı’nın 2014 Mali Yılı Bütçesi’nin Maliye Bakanlığı’nın görüşlerine tabi olmak üzere benimsendiğini vurguladı.

Mungan, Dipkarpaz Belediyesi’nin 2014 Mali Yılı Bütçe Yasa Tasarısı ile Merkezi Av Komisyonu’nun 2014 Mali Yılı Bütçe Yasa Tasarısı’nın, Maliye Bakanlığı’nın görüşlerine tabi olmak üzere Bakanlar Kurulu’ndan geçtiğini ifade etti.

Türkiye Cumhuriyeti, üçüncü ülkeler, özel ilgi grupları, kapalı gruplar ile üçüncü ülke charter seferleri için 1 Ocak 2014-31 Aralık 2016 dönemine yönelik, turizm teşviklendirme esaslarının günümüz koşullarında hazırlandığını da kaydeden Mungan, "120 Euro’dan başlamak üzere" kademeli olarak teşviklerin öngörüldüğünü belirtti.

Mungan, 10-14 Mart tarihleri arasında yapılacak Eğitim Şurası’na yönelik, 2000 yılında çıkartılmış Milli Eğitim Şurası Tüzüğü’nün güncel hale getirildiğini kaydetti.

Devlet İhale Tüzüğü ile ilgili düzenleme yapıldığını belirten Mungan, Kamu İhale Yasa Tasarısı’nın, Cumhuriyet Meclisi gündeminde olduğunu anımsattı. Mungan, yasa tasarısı güncellenene kadar ihalelerin kriterler, kararlar ve ekonomik olarak en avantajlı şekilde yürütülmesi adına tüzükte düzenleme yapıldığını kaydetti.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.