1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GENELKURMAY’DAN AÇILIMLARA DESTEK
GENELKURMAY’DAN AÇILIMLARA DESTEK

GENELKURMAY’DAN AÇILIMLARA DESTEK

Müzakere süreci kapsamında...

A+A-

 

ORGENERAL GÜLER: “DERİNYA KAPISI, KAYIPLAR, MARONİT KİLİSELERİNİN BAKIMI GİBİ AÇILIM YAPILAN KONULARDA DESTEĞİM,İZ SÜERECK”

Türkiye Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, müzakere süreci kapsamında Türk tarafının Derinya kapısı, kayıplar, Maronit kiliselerinin bakımı gibi açılım yaptığı konularda desteklerinin süreceğini bildirdi.

15 Kasım kutlamaları için Türk Silahlı Kuvvetleri’ni temsilen adada  bulunan Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Başbakan Ömer Kalyoncu tarafından da kabul edildi.  Kabulde, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral İlyas Bozkurt da hazır bulundu.

GENELKURMAY’DAN AÇILIMLARA DESTEK

Kabulde konuşan Orgeneral Güler, Türkiye Cumhuriyet ve TSK’nın KKTC halkının yararı ve menfaatine olan her türlü çalışmanın arkasında olduğunu ve her türlü desteği vermeye devam edeceğini kaydetti.

Yürütülmekte olan müzakerelerde Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ın açılım yapmaya çalıştığı konularda destek verdiklerini söyleyen Güler, “Derinya Kapısı, kayıp şahıslarla ilgili izin ve sürelerin uzatılması, Maronit kiliselerinin ziyaret, bakım ve onarımı ile ilgili açılımlar bunun bir örneği” dedi.

KKTC halkının barışa önem verdiğini söyleyen Güler, bu açılımların karşılığında Rum tarafının da Türklerin haklarına saygı göstererek, eşit ve adil bir çözüme destek olmalarını beklediklerini kaydetti.

Başbakan Ömer Kalyoncu da, açılımlara verilen desteklerin önemli olduğunu, bunun karşılıksız kalmaması gerektiğini belirtti.

Rum tarafının Avrupa Birliği üyeliğine sığınıp, kazanımları alıp, hiçbir şey vermeme gibi bir tavır içinde olmaması gerektiğini söyleyen Kalyoncu, barışın karşılıklı güvene dayalı tesis edilebileceğini belirtti.

Kalyoncu, Rum tarafının şimdiki tutumunun henüz çok güven verici olmadığını, bunun değişmesini umut ettiklerini kaydetti.

Dış temasların Rumlar tarafından engellenmeye çalışıldığını da söyleyen Kalyoncu, bunun hoş bir durum olmadığını belirtti.

Bu tavrın bir yumuşama ve gevşeme içinde girmesi gerektiğini dile getiren Kalyoncu, “Biz dış temaslarda görüşlerimizi aktarmaya çalışıyoruz. Görüşlerimizi aktarmayı engelleyici bir tavır içinde bulunmaları hoş bir durum değil. Biz barışın bizim ve bölgenin çıkarına olduğuna inanıyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından karşılıklı hediyeler sunuldu.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.