1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GENİŞ BAĞLANTILARI VAR DİYE DÜŞÜNÜLÜYOR...
GENİŞ BAĞLANTILARI VAR DİYE DÜŞÜNÜLÜYOR...

GENİŞ BAĞLANTILARI VAR DİYE DÜŞÜNÜLÜYOR...

1 milyon TL lik hırsızlık ve dahası...

A+A-

Serbest Liman’dan 1 milyon TL’lik sigara çaldıkları, Gazimağusa ve İskele’de 4 ev ve 4 dükkân açtıkları öne sürülen Umut Gül, Zafer Gül ve Savaş Yıldız teminata bağlandı.

Mağusa Serbest Limanı’ndan 1 milyon 150 bin TL değerinde sigara çaldıkları, Mağusa ve İskele bölgelerinde de 4 adet ev ve 4 adet dükkân açarak hırsızlık suçu işledikleri öne sürülen Umut Gül, Zafer Gül ve Savaş Yıldız 10 gün süren tutukluluklarının ardından dün teminat maksatlı mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Yargılanmadan kaçma ihtimalleri bulunan her üç zanlıda yargılanmayı hükümsüz tutuklu olarak 3 ayı geçmeyecek bir süre şartıyla Lefkoşa Merkezi Cezaevi’nde bekleyecekler.

Gazimağusa Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Ayşen Toroslu huzurunda görüşülen teminat duruşmasında İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Ahmet Özlemler, Gazimağusa Polis Müdürlüğü Adli Şube Amirliği’nde görevli polis memuru Cemil Awwad’ı tanık olarak dinletti.

Tanık polis zanlı 1 Umut Gül’ün 2013 yılı Haziran ve Ekim aylarında, zanlı 2 Zafer Gül ve zanlı 3 Savaş Yıldız’ın 2013 yılı Eylül ve Ekim aylarında Mağusa Serbest Liman’da ki ambarlarından 1 milyon 150 bin TL’lik muhtelif markalarda sigara çaldıklarını söyledi.

Polis memuru zanlıları 12 Kasım 2013 tarihinde mahkeme huzuruna çıkararak 2 günlük tutukluluk emri aldıklarını belirtirken zanlıları mesele ile ilgili olarak 14 Kasım tarihinde yine mahkeme huzuruna çıkararak aleyhlerine 8’er günlük tutukluluk emri daha alındığını hatırlattı.

Cemil Awwad zanlıların İskele Bölgesi’nde 4 ev ve 2 dükkan açtıklarını anlatırken zanlıların Gazimağusa’da da 2 dükkan açtıklarını ve bu suçların tümünü itiraf ettiklerini bildirdi.

Awwad, zanlıların yine hırsızlık mal karşılığında Murat Özbayır’dan 17 buçuk gram sentetik cannabionid türü uyuşturucu madde aldıklarını açıkladı.

Zanlı 2 Zafer Gül’ün ve zanlı 3 Savaş Yıldız’ın daha öncede benzer suçlardan yargılanarak hapis cezası aldıklarını ifade eden polis memuru, her iki zanlının da serbest kaldıktan çok kısa bir süre sonra benzeri suç işlediklerine dikkat çekti.

Cemil Awwad zanlıların çaldıkları sigaraları satmak için kanunsuz yollardan Güney Kıbrıs’a geçtiklerini belirtirken, Güney Kıbrıs’ta bağlantıları olduğunu açıkladı.

Zanlıların teminatla serbest kalmaları halinde yargılanmadan kaçma ihtimali olduğunu anlatan tahkikat memuru, bu nedenden ötürü mahkemeden zanlıların yargılanmaya başlayıncaya değin 3 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak merkezi cezaevine gönderilmelerini talep etti.

Yargıç Ayşen Toroslu zanlıların 3 ayı geçmemek şartı ile merkezi cezaevine gönderilmelerini emretti.

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.