1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Gerçek Arkadaşlık Bu Olsa Gerek!
Gerçek Arkadaşlık Bu Olsa Gerek!

Gerçek Arkadaşlık Bu Olsa Gerek!

Tüm dünyaya iyilik dersi! Kanserden hayatını kaybeden arkadaşının isteğini tüm fedakarlığıyla yerine getirdi.

A+A-

Kanserden ölen arkadaşının dört kızını evlat edindi

Sosyal medya bu ara hem yürek burkan hem de insanlığa olan inancı tazeleyen gerçek bir arkadaşlık öyküsünü konuşuyor. Kanserden ölen arkadaşının dört çocuğunu evlat edinen Laura Ruffino, tüm dünyaya adeta iyi biri olmaya dair bir ders veriyor. Hikâyeyi duyanlar, kendi iki kızıyla birlikte toplam altı çocuğu olan Ruffino'ya maddi ve manevi yardım etmek için seferber oldu.

Dünyanın her tarafından insanın yaşam sevincini alıp götüren haberler almaktan bıkanlar için Laura Ruffino isimli kadının yaptığı şey ferah bir nefes etkisi yaratabilir. Çocukluk arkadaşı Elizabeth Diamond’a dördüncü derece beyin kanseri teşhisi konduktan sonra ona verdiği sözü tutan Ruffino, tek başına olan kadının dört kızını da evlat edindi.

30555799-(1).jpg

WKBW-TV’ye konuşan Ruffino, Elizabeth ile 30 senelik arkadaş olduklarını söylüyor:
‘Teşhis konduktan sonra eğer ona bir şey olursa kızları evlat edinmemi söylemişti. Bir dakika bile düşünmedim ve elbette onları evlat edineceğimi söyledim.’

Geçtiğimiz Nisan ayında, Diamond kansere yenik düşmüş. Hemen ardından da Ruffino arkadaşına verdiği sözü tutmak üzere harekete geçmiş. Arkadaşının dört kızını evlat edinen kadının şu an 6 kız çocuğu var.

30555798.jpg

’10 sene önce hayatımın böyle olacağını tahmin etmezdim. Fakat hayat önünüze bir şey çıkardığında onu kabul edip, durumu en iyi şekilde idare etmeye çalışıyorsunuz.’ dedi Ruffino.
Tabii ki ailesinin bu yeni hayata geçiş dönemi çok da kolay olmadı.

Bir anda bütün giderleri artan çift, ekonomik olarak bir takım sıkıntılar yaşamaya başladı. Neyse ki yaşadıkları yerdeki insanlar durumu bildikleri için onlara yardımcı olabilmek adına ellerinden geleni yaptılar. Bu Ağustos ayında örneğin, ailenin yararına bir yardım günü düzenliyorlar.

Buna ek olarak internetteki bağış toplama sitelerinden bir tanesine de Ruffino adına bir hesap açılmış. Durumdan haberdar olan yardımseverler bu şekilde de aileye yardım ediyorlar. Şu ana kadar 37.000 dolar yalnızca bu bağış sitesi üstünden toplandı.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.