1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “GERÇEK ÇÖZÜM SUYLA GELECEK”
“GERÇEK ÇÖZÜM SUYLA GELECEK”

“GERÇEK ÇÖZÜM SUYLA GELECEK”

“Gerçek Çözüm Suyla Gelecek”

A+A-

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Girne Milletvekili ve Genel Başkan Adayı Ünal Üstel, Türkiye’den adaya getirilen suyun Kıbrıs’ta çözüm çalışmalarına büyük katkı koyacağını ve bunun değerinin bilinmesi gerektiğini söyledi.

Ünal Üstel açıklamasında, Toros dağlarından akan bereketli suyun KKTC’ye ulaşmasının tarihi bir olay olduğunu ifade ederek, özverili çalışmanın müzakere sürecine de büyük katkı yapacak bir proje olduğunu kaydetti.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da açılış konuşmasında vurguladığı gibi suyu Rum kesimi de istediği takdirde ‘Barış Suyu’ adını alarak adanın tümüne barış ve beraberinde bereket getireceğini belirtti.

Üstel konuyla ilgili şunları ifade etti:

“Ancak ne yazık ki Güney Kıbrıs’ta başka Kilise olmak üzere bazı siyasiler suyu bir tehlike olarak görmekte ve halklarını da yanlış yönlendirmek için her türlü çabayı sarf etmektedirler.

Buna paralel olarak KKTC’de de bazı kesimlerin Türkiye’den gelen suya karşı ön yargılı olduklarını üzülerek görmekteyiz. Bunlar suyun sırf Türkiye’den geldiği için anti propaganda yaparken hem ülke geleceğini göz ardı edip hem de su konusunu siyasete alet etmektedirler. Ama gördüğümüz kadarı ile Kıbrıs Türkünün ezici bir çoğunluğunun moral ve motivasyonu gelen su ile birlikte artmış ve geleceğe umutla bakmaya başlamışlardır.

Anavatan ve Yavruvatan ayrılmaz bir parçadır ve suyun yönetiminin tartışılması bile yersiz bir konudur. Türkiye hiçbir karşılık beklemeden bu büyük projeyi tamamlamış ve Kıbrıs Türkü’nün kullanımına vermiştir.

Burada bize düşen en büyük görev hayat kaynağı olacak suyun yönetiminden daha ziyade hangi projelerde kullanılacağı ve ekonomiye yapacağı katkılardır. Ama maalesef ki gelmiş geçmiş hükümetler bu konuda plan ve proje üretmemiş, hatta bir çoğu bu suyun geleceğine bile inanmamıştır.

Kıbrıs Türküne hayat öpücüğü olacak su artık bizim topraklarımızdadır ve bundan sonra yapılacak iş suyun yararlı bir şekilde kullanılması için Türkiye yetkilileriyle ortak projeler üretmektir.

Kıbrıs’ın iklimini ve rengini olumlu bir şekilde değiştirecek olan suyu getirdikleri için Türkiyeli yetkililere minnet duygularımızı ifade ederiz.”

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.