1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GERÇEK ORTAYA ÇIKTI
GERÇEK ORTAYA ÇIKTI

GERÇEK ORTAYA ÇIKTI

Gerçek ortaya çıktı

A+A-

Lefkoşa’da 9 internet kafede yapılan denetimde 16 yaşından küçük 18 çocuk tespit edildi

İçişleri ve Çalışma Bakanlığı tarafından Lefkoşa’daki internet kafelerde yapılan denetimlerde, 16 yaşından küçük, 6 ile 15 yaş arasında 18 çocuk tespit edildi.

Bakanlıktan verilen bilgiye göre, 5 Mart Cumartesi günü, Lefkoşa Kaymakamlığı, Polis Genel Müdürlüğü temsilcileri, Sağlık Bakanlığı Lefkoşa Temel Sağlık Hizmetleri Şubesi ekipleri, Çalışma Dairesi ve Sosyal Hizmetler Dairesi temsilcilerinin katılımıyla 10.00 ile 14.30 saatleri arasında, Lefkoşa’da faaliyet gösteren internet kafelerde denetim yapıldı.

Dokuz internet kafe denetlenerek, işletmelerin çalışma izinleri, içki ve sigara izinleri ile internet kafelere gelen çocukların durumu kontrol edildi.

Dokuz internet kafenin kontrol edildiği denetimlerde Çalışma Dairesi tarafından 17 çalışan da teftiş edildi.

Yedi internet kafenin 2016 yılı için çalışma izninin olmadığı tespit edilirken, 4 işletmede 4 kaçak işçi olduğu saptanarak Çalışma Dairesi ekipleri tarafından 34 bin 600 TL para cezası kesildi.

4 kafede sigara içildiği saptandı
Dört internet kafede Temel Sağlık Hizmetleri Dairesi ekipleri tarafından sigara içildiği tespit edilirken bir işletmede içki içildiği, bir işletmenin mutfağının ise hijyenik olmadığı saptanarak, ceza kesildi. Bir işletmede ise çöpte sigara izmariti tespit edilerek uyarı yapıldı.
Sosyal Hizmetler Dairesi ekipleri tarafından iki internet kafede 6 ile 15 yaş arasında 18 çocuk tespit edilirken, çocukların ailelerine bilgi verilmek üzere kayıt tutuldu.

Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.