1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. GERÇEK SLUMDOG MİLLİONAİRE
GERÇEK SLUMDOG MİLLİONAİRE

GERÇEK SLUMDOG MİLLİONAİRE

Hindistan...Seks işçisi anne ve hayalinin peşindeki oğlu...

A+A-

Hindistan'ın fakir sokaklarından biri olan Dharavi'den çıkan Kaun Banega Crorepati'nin hikayesinin anlatıldığı Slumdog Millionaire filmini bilmeyeniniz yoktur. Benzer bir hayat hikayesini şimdilerde 16 yaşındaki Rajib Roy yaşıyor.

Hindistan’ın en yoksul bölgelerinden Kolkata'da yaşayan Rajib Roy, Manchester United kulübünde denemeye alındı. Seks işçilerinin çocuklarını topluma entegre etmeyi amaçlayan bir futbol projesinde yer alan Rajib'in hayatı iki yıl önce değişti.

Annesi ve erkek kardeşi ile tek odalı evi paylaşan Rajib, geçen ay Goa'da yapılan okul turnuvasında Manchester United scoutlarının beğenisini topladı. İngiliz ekibinden davet alan 16 yaşındaki futbolcu 15 gün boyunca Manchester United ekibi ile antrenmanlara çıkacak ve beğenilmesi halinde sözleşme imzalayacak.

1-091.jpg

Bu şekilde seks işçisi olan annesini ve kardeşini kurtarmanın hayalini kuran Rajib, "İnsanlar bana annemle ilgili ne hissettiğimi sorduğunda nasıl cevap vereceğimi bilmiyorum. Annem bana yiyecek almam için para verdiğinde ben forma ve ayakkabılar aldım. Oldukça zor zamanlardı ama hedefime ulaşmak için yapmak zorundaydım. Büyük çocukları izlemeye başladım ve onlar gibi olmak istediğimi fark ettim.Sonra televizyonda maçları izlemeye başladım. Yıldız futbolcular gibi olmaya karar verdim ve kendimi bu hayale adadım" diye konuştu.

Ünlü İngiliz yönetmen Danny Boyle'un 2009 yılında gösterimi giren filmi Slumdog Millionaire eleştirmenlerin büyük beğenisi toplamış ve çok sayıda ödül almıştı.  

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.