1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GEREKSİZMİŞ!
GEREKSİZMİŞ!

GEREKSİZMİŞ!

Gereksiz denildi...

A+A-

Eşeklerin bütçesi gereksizmiş

Bütçe görüşmeleri devam ederken, Dipkarpaz Bölgesi’nden gündeme gelen ölü eşekler ile ilgili “eşeklerin bütçesi” yeni bir tartışma başlattı.

Bölgede eşeklerin açlığa ve susuzluğa mahkûm olduğu yönünde bir süre önce gündemin ilk sıralarına yerleşen Karpaz’daki eşekler için, bu yıl ki bütçeye ödenek düşünülüp düşünülmediği sorusu akla geldi.

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı Çevre Koruma Dairesi’nin bütçesine Dipkarpaz Bölgesi’ndeki eşeklerin beslenmesi için kaynak ayrılmadığı öğrenildi. Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’ndan isminin açıklanmasını istemeyen bir yetkili, bu yıl ki bütçeye de böyle bir kalemin konmadığını doğruladı ancak “eşeklerin beslenmesi ile ilgili bir sıkıntımız yoktur” dedi.

Dipkarpaz Bölgesi’nde bulunan ölü eşeklerle birlikte gündeme gelen eşek ölümleri eşeklerin beslenme şartları ve Karpaz bütçesinin yeniden akıllara getirdi. Bunun üzerine 2015 Mali Yılı Bütçe Yasa Tasarısı görüşmeleri devam ederken, Dipkarpaz Bölgesi’nde bir süre önce gündemin ilk sıralarına yerleşen eşeklerin açlığa mahkûm edilmesi konusu vekillerin umurunda olmadı.

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı Çevre Koruma Dairesi’nin bütçesine, bu yıl eşeklerin beslenmesi için ödenek konulup konulmayacağı merak ediliyor.

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı tarafından Dipkarpaz Bölgesi’ndeki eşekler için Bakanlığa bağlı ilgili dairenin bütçesine ödenek talebinde bulunup bulunulmadığı bilinmiyor.

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı bütçesi, 26 Kasım Çarşamba günü görüşülecek.

BU YIL Kİ BÜTÇEDE DE YOK

Dipkarpaz Bölgesi’ndeki eşekler için Bakanlığa bağlı ilgili dairenin bütçesine ödenek talebinde bulunup bulunmadıklarını sorduğumuz Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’ndan isminin açıklanmasını istemeyen bir yetkili, bu yıl ki bütçeye de böyle bir kalemin konmadığını doğruladı.

“KAYNAK SIKINTIMIZ YOKTUR”

Gazetemize resmi açıklamada bulunan yetkili, “eşeklerin beslenmesi ile ilgili bir sıkıntımız yoktur. Bütçede yeterli kaynak vardır. Fazlasıyla kaynak vardır. Bununla ilgili de daha geniş çalışmalar yapıyoruz. Bir şekliyle biz kaynak yaratıyoruz. Toprak ürünleri kurumundan beslenmeleri için kaynak yaratıldı” dedi.

“BUGÜNE KADAR ÖYLE BİR KALEM AYRILMADI”

Bilindiği gibi, Dipkarpaz Bölgesi’nde açlığa ve susuzluğa mahkûm edilen eşeklerin bakımından sorumlu olan Çevre Koruma Dairesi’nin Müdürü Hasibe Kusetoğulları, eşeklerin beslenmesi için bugüne kadar Daire’nin bütçesinden öyle bir kalemin ayrılmadığını söylemişti.

“TÜK’ÜN BALYALARI ISLAK”

Bunun üzerine, bölgedeki eşeklere yakın bir tarihte balya temin edilip edilmediği yönündeki sorumuz üzerine ise Yetkili, “Vahşi hayvanlara yem götürülmez. Örneğin tilkilere yem veriyor muyuz? Ama kamuoyundaki hassasiyetten ötürü geçtiğimiz aylarda balya göndermiştik. Para hazır olduğu halde Toprak Ürünleri Kurumu’ndaki balyalar ıslak olduğu için, uygun balya gelene kadar beklemeyi tercih ettik. Yani oradaki eşeklerin açlık durumu yoktur.

“AÇLIKTAN ÖLEN EŞEK DUYMADIM”

Çevre Koruma Dairesi’nin Müdürü Hasibe Kusetoğulları, geçtiğimiz aylarda gazetemize yaptığı açıklamada, “Ben bugüne kadar eşeklerin açlıktan öldüğünü hiç duymadım. Yıllardır kuraklık vardır. Daha önceki yıllarda da balya alınmıyordu. Bizim kurumumuz bugüne kadar balya almadı. İlk kez bu yıl aldık. Orada çok bakımsız eşek yok çünkü, kendi ihtiyaçlarını karşılıyorlar. Balya almak için bizim bütçemizde para yoktur. Yıllardır bizim bütçemizde hayvanlar için bütçe yer almamıştır” demişti.

“ÖLEN EŞEKLER VAR”

Hâlbuki, bölgede geçtiğimiz haftalarda ölü eşek bulunurken, hatırlanacağı gibi, Dipkarpaz Belediye Başkanı Suphi Coşkun da, bölgede ölü eşeklerin bulunduğunu açıklamış ve eşeklerin açlıktan mı, yoksa ilgili Daire’nin TÜK’ten aldığı ıslak balyalardan mı öldüklerinin bilinmediğini belirtmişti.

“YÜRÜMEYE ZORLANIYORLAR”

Dipkarpaz Belediye Başkanı Suphi Coşkun, eşeklerin kuraklık nedeniyle aylardan beridir aç ve susuz olduklarını, yürümeye zorlandıklarını ve oldukça zayıfladıklarını belirterek, Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’nın sorumlu olan bu eşeklerin, yem ihtiyacının acilen karşılanması gerektiğini vurgulamıştı.

 

Detay

 

 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.