1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. ''GERGİN'' AZİZ PATRİCK GÜNÜ YÜRÜYÜŞÜ
''GERGİN'' AZİZ PATRİCK GÜNÜ YÜRÜYÜŞÜ

''GERGİN'' AZİZ PATRİCK GÜNÜ YÜRÜYÜŞÜ

New York'taki Aziz Patrick Günü yürüyüşü, etkinliğe katılmalarına izin verilmediğini iddia eden eşcinsel

A+A-

YÜRÜMELERİNE İZİN VERİLMEDİĞİNİ ÖNE SÜREN EŞCİNSELLER ETKİNLİĞİ PROTESTO ETTİ

New York'taki Aziz Patrick Günü yürüyüşü, etkinliğe katılmalarına izin verilmediğini iddia eden eşcinsel grupların protestosu eşliğinde gerçekleşti.

New York'ta bu yıl 253'üncüsü düzenlenen Aziz Patrick Günü yürüyüşü, ünlü 5. Cadde üzerinde, 44 Sokak ile 79. Sokak arasında gerçekleşti. Etkinlik, LGBT (lezbiyen, gey, biseksüel, transgender) boykotu ve dondurucu soğuk hava nedeniyle önceki yılların yarısı kadar izleyici topladı.

Her yıl bir milyonun üzerinde izleyici çeken etkinliği bu yıl az sayıda kişi yerinde izledi. Etkinlik her yıl olduğu gibi bu yıl da birçok TV kanalı ve internet sitesi tarafından canlı yayınlandı. Yürüyüşe 160'ın üzerinde kurum, kuruluş, bando takımı ve grup katıldı.

Etkinliğe katılmalarına izin verilmediğini ileri süren LGBT üyeleri, 5. Cadde'de açtıkları ''Homofobiye boykot'' yazılı pankartla tepkilerini dile getirdi. Yürüyüşçülere ''Kendinizden utanın'' diye bağıran grup bir süre sonra olaysız dağıldı.

Eşcinsel gruplara destek verdiğini açıklayan New York Belediye Başkanı Bill de Blasio de yürüyüşe katılmadı. Amerika'da yaşayan İrlanda asıllılarla herhangi bir sorun yaşamak istemeyen Blasio'nun gelecekteki başka etkinliklere katılarak, prensip gereği katılmadığı yürüyüşü telafi edeceği ifade edildi. Yürüyüşün sponsorlarından bir bira markası da eşcinselleri desteklemek adına etkinliğe olan desteğini çektiğini açıkladı.

Yürüyüş organizatörleri ise eşcinsellerin yürüyüşe katılmalarının yasak olmadığını, sadece eşcinsel dostu işaretlerle yürümelerine izin verilmediğini açıkladı.

Dondurucu soğuğa aldırış etmeden geleneksel etekleriyle sokaklara dökülen İrlanda asıllı Amerikalılar, gayda sesleriyle adeta New York sokaklarını inletti. Bölgede yoğun güvenlik önlemleri alan polisin, yürüyüş alanında görevli köpeklere İrlanda'nın sembolü yeşil renkte tasma taktığı dikkati çekti. Birbirinden renkli kıyafetler giyen izleyiciler de tezahüratlarıyla yürüyüşçülere destek verdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.