1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. Geri Dönüyor!
Geri Dönüyor!

Geri Dönüyor!

"Fıstık Benim Olacak!"

A+A-

'Şişko Nuri'ye sürpriz teklif

Türk sinemasında çocuk tiplemeleriyle  tanınan "Şişko Nuri" lakaplı oyuncu Sıtkı Sezgin'i 30 yıl sonra gelen film  teklifi heyecanlandırdı. 
 
"Benim olacak Fıstık, bineceğim üstüne, vuracağım kırbacı, vuracağım  kırbacı, babam çok zengindir, çuvalla para verir" repliğiyle bilinen, Adile Naşit  ve Münir Özkul gibi çok sayıda sanatçıyla aynı filmlerde rol alan 65 yaşındaki  Sezgin, oyunculuğu bıraktıktan sonra memleketi Samsun'a döndü. 
Yaşamını 7 yıldan bu yana Samsun Büyükşehir Belediyesi Huzurevinde  sürdüren Sezgin, yaklaşık bir ay önce kendisine gelen film teklifiyle sinemaya  dönecek olmanın heyecanını yaşıyor. 
 
 AA muhabirine açıklamalarda bulunan Sezgin, Türk sinemasında 300'e  yakın filmde rol aldığını söyledi. 
 
  Yeşilçam'dan yaklaşık 30 yıl uzak kaldığını dile getiren Sezgin,  "Sadece ben değil, benim gibi birçok sanatçı aynı şekilde. Televizyon kanalları  çıkınca bizler bekleme dönemine girdik. Belirli ünlü sanatçılardan birkaçı  çalışmaya devam etti. Onun dışındakiler çorap söküğü gibi... Ayakta duranlar  duruyor, duramayanlar, Allah rahmet eylesin, vefat ediyor" ifadelerini kullandı. 
 
Teklifi aldığımda havalara uçtum" 
 
 Huzurevinde kaldığı süre boyunca boş durmadığını, okullardaki çocuk  tiyatrolarında görev aldığını aktaran Sezgin, çocuklara dostluk, kardeşlik,  birlik ve beraberlik mesajı vermeye çalıştığını anlattı. 
 
 Sezgin, 25 gün önce film teklifi aldığını belirterek, şöyle konuştu: 
 
 "Huzurevinin telefonuna beni çağırdılar. Bir bayan, 'Nuri amca' diye  hitap ederek, bir korku filmi projeleri olduğunu, bu filmde benim için bir rol  düşündüklerini söyledi. 'Oynar mısın?' diye sordular. Birdenbire gözlerim çakmak  çakmak oldu, heyecanlandım ve kabul ettim çünkü yeniden bir Yeşilçam filmi gibi  sinemalarda oynayacağım. 'Bu filmde bana rol nedir?' dedim. 'Şeytanın Elçileri'  adlı bir film. Senaryosunu gönderdiler. Şeytanın büyücüsünü oynayacağım. 
 
Sırtıma Notre Dame'ın Kamburu'ndaki gibi kambur koyacaklar, gözümü  hamurdan kapatıp koca bir göz ve yüzüme yara yapacaklar. Yani Şişko Nurilik'ten  çıkacağım ama rolümün hakkını da verebilmek için çaba sarf edeceğim." 
 
 Filmde kimlerin rol alacağını henüz bilmediğini ifade eden Sezgin,  "Teklifi aldığımda havalara uçtum çünkü ben bir yeşeren ağacım, dalı budağı  etrafa saçılan, ayakta duran. Ben mücadeleyi seven bir sanatçıyım. Ben burada  oturup hayatımı geçirmek istemiyorum. Mücadeleciyim. Allah benim canımı ya  yatakta normal şekilde ya da sahnede rol yaparken alsın" diye konuştu. 
 
Sezgin, 1 Kasım'da  İstanbul'a giderek sözleşme imzalayacağını,  çekimlerin 15 Kasım'da Kayseri'de başlayacağını sözlerine ekledi. 
 
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.