1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. GEZİ PARKI İÇİN FLAŞ AÇIKLAMA!
GEZİ PARKI İÇİN FLAŞ AÇIKLAMA!

GEZİ PARKI İÇİN FLAŞ AÇIKLAMA!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve parti sözcüsü Hüseyin Çelik açıklama yapıyor. Çelik, mahkemeden olumlu karar çıkması halinde Gezi Parkı için halk oylamasına gidileceğini, halk oylamasının ise sadece Beyoğlu değil bütün İstanbul genelinde yapılacağını

A+A-

Çelik'in konuşmasından satır başları şöyle:

Gezi Parkı'na ilişkin sorulan sorulardan biri de şu. Beyoğlu'nda mı yoksa İstanbul'u içine alan bir halk oylaması mı olacak? Büyükşehir sınırları içinde olacak, mülki idare sınırlarıdır. Gezi Parkı'na ilişkin yargıdan ne karar çıkarsa çıksın biz saygılı olacağız, gerekeni yapacağız. Yargıdan bizim istediğimiz gib bir karar çıksa bile biz tüm İstanbul'u kapsayan bir halk oylamasına gideceğiz. Son çıkardığımız büyükşehir yasasında 30 vilayet bu statüye kavuşmuştur. Bütün İstanbul vilayeti akla gelmelidir. Halkımız bu konuda ne derse biz bu karara saygılı olacağız.

SAĞDUYUYLA KARŞILANDI

İçişleri bakanımızın naklettiği bilgilere göre, gezi olaylarıyla ilgili olarak yapılan çağrılar, sağ duyuyla karşılanmıştır. Çeşitli yerlerde toplanma vardır, tencere tava, korna çalmalar gibi eylemler vardır. Elbette barışçı eylemlere sonuna kadar şapka çıkarırırız. Makul olan her meselede biz vatandaşımızla beraberiz. Vatandaşın bize desteği de karşı olması da demokratik bir tavırdır. Ama demokratik yönlerle olduğu zaman bu böyledir. 291 işyeri tahrip edilmiştir. 116 polis otosu, 41 ambulans tahrip edilmiştir. Dokuzu pert olmuştur. Yaklaşık olarak maddi zarar, doğrudan fiziki zarar 140 trilyona varmıştır. Bu da tabi üzücü bir durumdur. sandıkta her zaman kaybedenler, aradıklarını bulamayanlar sokakta bir şey bulabilir miyim telaşını kapıldılar. AK Partililere gelince biz bugüne kadar bir çok badire atlatarak geldik.

MİTİNGLERİMİZ DEVAM EDECEK

Bu mitingler devam edecek. Herkes iyi bilsin, bizim gövde gösterisi yapmamıza gerek yok. Ama biz coşkumuzu halkımızla paylaşmak için yola çıkmış olan bir siyasi kadroyuz. İstanbul'da bazı eli sopalıların Şişhane'deki CHP il başkanlığına saldırdığını okuduk. İl başkanlığımız açıklama yaptı. Bunların AK Parti'yle ilgisi olmadığını ifade edildi. Kim tarafından hangi partiye yapılırsa yapılsın tasvip etmeyiz. Hadi varsayın ki bizim partiden biri böyle birşey yaptı. Direk partimize üyeyse ihraç ederiz.

SOSYAL MEDYA

Dedim ki dün 'kimse AK Parti'den bir yasak beklemesin' biz yoksullukları, yolsuzlukları, yasakları ortadan kaldırmak istiyoruz. Yasaklarla, yoksulluklarla ve yolsuzluklarla yaptığımız mücadele ortadadır. İnsanın olduğu her yerde suiistimaller olabilir. Küçük çaplı da olsa ortaya çıktığı zaman biz derhal gereğini yapmışızdır. Bizim sosyal medyayı yasaklamak gibi bir fiilimiz yok, aklımızın ucundan bile geçmez. Ancak yazılı medyanın bir etiği var. Görsel medyanın bir etiği var. Sosyal ve sanal medyanın bir etiği olmalıdır. İnternette siz birine hakaret ettiğini zaman bu hakaret olmayacak ama televizyonda olursa televizyonun ceza almasına ve kapanmasına neden olacak. Bu doğru bir şey midir? AB standartlarındaki gibi özellikle sosyal medyayla ilgili kanunlarımızda eksikliği hissedilen düzenlemeler yapmaktır.

105 SİTE, 262 TWİTTER HESABI

Son olaylarda mesela, aşırı şekilde hakaret içeren 105 site tespit edilmiştir. İnsanları isyana teşvik etmek, öfkenin kabarmasına yol açmak üzere haseten açılmış sahte hesapları vardır. Bunların sahipleri bellidir. İlgili kurum tarafından 262 twitter hesabı tespit edilmiştir. Bunlarla ilgil gereği yapılmasın derseniz, insanların özel hayatına, küfür etsinler, fakat devlet bununla ilgili bir şey yapmasın, diyecek olan bir tek Allah'ın kulu çıkacağını zannetmiyorum. Telefon sapıkları vardır diye telefonu yasaklamak hiçbir zaman aklımızdan geçmedi.

TÜRKİYE – AB İLİŞKİLERİ

Bunun dışında malum özellikle son zamanlarda Türkiye ile ilgili bazı açıklamalar yapılıyor. Diyelim ki Merkel’in açıklaması. Merkel’in bundan önceki gayretleri hangi yöndeydi ki? Her platformda Merkel, Türkiye’nin AB’ye aday olmamasını söylemiştir. Önce imtiyazlı sonra stratejik ortaklık dediler. Fransa ve Almanya Türkiye’nin büyüklüğünden dolayı bu meseleye sıkıntıyla bakmışlardır.
Küçücük küçücük devletler var, çok rahat zapta alınan ülkelerdir. Ama Türkiye alındığı zaman emsali olan ülkeler Almanya, Fransa belki İngiltere olacaktır. Bu son hadiseyle beraber AB cephesinden gelen açıklamalar vatandaşımızın moralini bozmamalıdır.

“MASAYI DEVİREN OLMAYACAĞIZ”

Masayı deviren masadan kalkan biz olmayacağız. Sürecin sonunda bizi almak istemezlerse kendileri bilir. Yolumuza devam edeceğiz. Biz AB’ye cennet ve cinnet olarak  bakmadık. 

DURAN ADAM

İster duran, ister yürüyen, ister alkışlayan ne tür eylem olursa olsun tek isteğimiz yeter ki barışçıl olsun.Kimseye zarar vermesin.Bu tip eylemlere her zaman yer vardır. Yeter ki adam gibi eylem olsun.Kamu düzenini bozmadıkça hiç bir sorun yok.

RİCCARDİONE ZİYARETİ

Sayın büyükelçi ilk defa genel merkezimize gelmiyor. Biz ABD ile müttefikiz. Çok çok olumlu sonuçlarla yüklü olan bir ABD ziyaretini gerçekleştirdi Sayın Başbakanımız. Türk demokrasisine çok güvendiğini söyledi yine çıkıştı. Çeliştiğimiz bir nokta yok. Çok önceden ayarlanmış bir ziyaretti.Kendisiyle bazı konular paylaşıldı.

MHP BAYRAKLARI AÇILMASI

Sayın Bahçeli'ye aklım ermiyor. Biz MHP'nin kongresine gidiyoruz, bizim kongremiz olur onlar gelir. Peki bu garipsenmiyor da açık havadaki eyleme katılmaları neden garipseniyor? Burada bir nezaket gösterilmiştir. Orada başbakanımızın 'hadi oradan bizim mitingimizde ne arıyorsunuz' deme nezketsizliği yapmasını kimse bekleyemez.

 

Akşam

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.