1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GEZİCİ ARAŞTIRMA MERKEZİ’NİN YAPTIĞI ANKET SONUÇLARI AÇIKLANDI
GEZİCİ ARAŞTIRMA MERKEZİ’NİN YAPTIĞI ANKET SONUÇLARI AÇIKLANDI

GEZİCİ ARAŞTIRMA MERKEZİ’NİN YAPTIĞI ANKET SONUÇLARI AÇIKLANDI

Gezici Araştırma Merkezi’nin yaptığı anket sonuçları açıklandı

A+A-

Gezici Araştırma Merkezi tarafından, KKTC genelinde sosyal, ekonomik, politik konular ile ilgili seçmenin düşüncesini belirlemek üzere 7-8-9 Ekim 2017 tarihlerinde yapılan anket sonuçları açıklandı.

Ankete katılanlara şu anda ülkenin en büyük sorunu nedir diye soruldu. Bu soruya verilen aynıtlarda ilk sırada Kıbrıs sorunu yer aldı. İkinci sırada ise sağlık, üçüncüde pahalılık yer alırken bunu işsizlik takip etti.

Araştırmaya Katılan KKTC Halkı’nın Bugün Milletvekili Genel Seçimi Olsa Hangi Partiye Oy Vereceğine İlişkin Dağılımda ise % 31,1 ile UBP ilk sırada yer aldı. Ankete katılanların % 22,3’ü CTP’ye oy vermek istediğini, % 21,2’si ise HP’ye oy vermek istediğini ifade etti.

Hükümetin başarılı olup olmadığına ilişkin soruya karşılık ise ankete katılanların çoğu Hükümeti başarılı buldu. Anket sonuçları

incelendiğinde, ortaya 5 Partili bir meclis tablosu çıktığı görüldü.

Halkın bugün Meclis’te yer alan partiler yanına HP’yi de ciddi bir oranla eklemekte kararlı olduğu gözlemlendi. Meclis’e girmeye aday bir diğer parti ise YDP oldu. Koalisyon ortağı DP ise ankete katılanlara göre Ekim ayı itibarıyla Meclis dışında görünüyor.
UBP’de ve CTP’de toparlanma gözlmelenirken, ankete göre, UBP’deki çıkış HP’nin oy kaybetmesine neden oldu.TDP’deki az yüksel oranının devam ettiği gözlemlenen ankete göre, YDP de Meclis’e girecek.

Yeni kurulan TKP-Yeni Güçler, BKP ve YKP ise barajdan uzak pozisyonlarını koruyorlar.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.