1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GİBETSU PASADEMBO OYUNUYLA TURNEYE ÇIKIYOR
GİBETSU PASADEMBO OYUNUYLA TURNEYE ÇIKIYOR

GİBETSU PASADEMBO OYUNUYLA TURNEYE ÇIKIYOR

Girne Belediyesi Tiyatro Stüdyosu (GİBETSU), Pasadembo adlı tiyatro oyunuyla turneye çıkıyor.

A+A-

Girne Belediyesi Tiyatro Stüdyosu (GİBETSU), Pasadembo adlı tiyatro oyunuyla turneye çıkıyor.

Tiyatroseverler Esentepe, Beyarmudu, Vadili, Alsancak, Dörtyol, İskele, Mehmetçik, İnönü, Gazimağusa, Korkuteli, Paşaköy ve Tatlısu’da Gibetsu’nun oyununu izleme fırsatı bulacaklar.

Girne Belediyesi’nin açıklamasına göre, turne çerçevesinde ilk oyun, Esentepe’de sahnelenecek. Oyun, Esentepe Festival Alanı’nda, 19 Ağustos Pazartesi günü saat 21:00’de yer alacak.

GİBETSU ekibinin yönetmeni Güler Şen, şunları dile getirdi:
 
“Amacımız sizleri tiyatro oyunlarımızın bir parçası yapmak. Seyrederken kendinizden, çevrenizden yok olmaya giden kendi kültürünüzden bir şeyler bulmanızdır. İşte bir tiyatro oyununda halk bunları bulduğu zaman tiyatro oyunlarından zevk alır ve her oyundan sonra seyirci sayısı artar. Sanırım biz bunu başarıyla yapıyoruz, çünkü biz GİBETSU olarak bir tiyatro ailesi oluşturduk ve tiyatronun ne kadar önemli bir sanat dalı olduğunu, tüm çalışan arkadaşlar iyice kavramıştır. Bizim en büyük mücadelemiz Kıbrıs’ın en ücra yerleşim yerlerine dahi gidip, yani tiyatroyu halkın ayağına getirip sevdirmek, seyirci sayısını artırmak ve halkımızın bir tiyatrosu olması için mücadele etmektir.”

Açıklamada, oyunla ilgili bilgiler ise şöyle aktarıldı:

“PASADEMBO oyunu komedi olması yanında izleyiciye güçlü mesajlar veriyor. Geleneksel aile yapısı içinde anne, baba, kız ve yıllarca hasreti çekilen erkek evladın ekseninde; komşu ilişkileri, yaşam mücadelesi ve kaçırılan fırsatlara ayna tutuluyor. Oyunda ayrıca yaşamın vazgeçilmezinin ne para-pul, ne şan-şöhret olmadığı, tek zenginliğin sağlık olduğu anlatılıyor. İşte bu senaryonun öncesini ve sonrasını konu eden sosyal içerikli çok komedi bir Kıbrıs oyunu.

Yazan: Bekir Kara, Yöneten: Güler Şen, Oynayanlar: Demet Şazi Kızılokgil, Ufuk Asilçağ, Osman Murabık, Seren Uğur, Osman Öztosun, Serhat Tekin.”

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.