1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “GIDA BANKASI”NIN AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
“GIDA BANKASI”NIN AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

“GIDA BANKASI”NIN AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Sosyal Hizmetler Dairesi bünyesinde, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC)’de yaşayan ...

A+A-

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Sosyal Hizmetler Dairesi bünyesinde, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC)’de yaşayan yabancıların kurduğu Children In Need Foundation’nun  sponsorluğunda oluşturulan “Gıda Bankası”nın açılışı bugün gerçekleştirildi.

Bakanlık binasındaki açılışa,  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar,  bakanlığın bazı yetkilileriyle Children In Need Foundation Direktörü John Torris katıldı.
 
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar, Children In Need Foundation yetkilisi Mally Torris “Gıda Bankası”nın açılışında birer konuşma yaptılar.

“Gıda Bankası”na gönüllü sponsorlardan alınan  yardımlar, Bakanlığa teslim edilerek, kayıt altına alınacak ve Sosyal Hizmetler Dairesi’nde muhafaza edilecek. Yardımlar Daire tarafından tespit edilecek olan ihtiyaçlı çocuklara ve ailelerine verilecek.

GÜRPINAR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar açılıştaki konuşmasında, “Gıda Bankası”nın yardıma muhtaç çocukların ihtiyaç duyabileceği her tür malzemenin temin edilebileceği bir yapı olarak kurgulandığını söyledi.

Gürpınar, uygulamanın pilot bir uygulama olarak hazırlandığını anlatarak, hedefin “Gıda Bankası”nı geliştirerek, kazalara da yaygınlaştırarak daha uygun mekanlarda gelişmesini sağlamak olduğunu söyledi.

Aziz Gürpınar, Children In Need Foundation’ın temin edeceği çeşitli gıda malzemeleriyle bezlerin, özellikle ihtiyaçlı çocukların talepleri doğrultusunda kendilerine ulaştırılacağını belirtti.

Yardımların Bakanlığa tutanak karşılığında teslim edileceğine işaret eden Gürpınar, tüm bağışların stok kartlarına işlenmek suretiyle de kayıt altına alınacağını ifade etti

Gürpınar, Bakanlığa ulaşan yardımların Sosyal Hizmetler Dairesi aracılığıyla, gerek sosyal yardım alan dar gelirli aileler; gerekse de Bakanlığın kayıtlarında özürlü kapsamındaki ihtiyaçlı çocuklara verileceğini kaydetti.

Yardımların, tutanak karşılığında ve herhangi bir suiistimale mahal vermeden; kayıtlı, imzalı bir şekilde teslimatların yapılacağını belirten Gürpınar, projeyle,  ihtiyaçlı çocuklara bir nebze olsun yardımcı olabileceklerini söyledi.

Sivil toplum kuruluşları ve duyarlı vatandaşların da katkılarıyla güzel çalışmanın geliştirilebileceğini vurgulayan Aziz Gürpınar, “Bu vesileyle bizim himayelerimizdeki çocuklarımıza dönük, gerek çocuk yuvasına, gerekse bu projeyle genel anlamdaki ihtiyaçlı çocuklarımıza yaptıkları katkılarından, desteklerinden, bugüne kadar yapmış oldukları yararlı işbirliğinden ve bundan sonra da geliştirecekleri yardım ve katkılarından ötürü Children In Need Foundation yetkililerine teşekkür ediyorum” dedi.

Children In Need Foundation’ın anlamlı katkılarının devam edeceğini ifade eden Gürpınar, işbirliğinin çok daha güzel şeyler üreteceğine de inancının tam olduğunu dile getirdi.

TORRİS

Children In Need Foundation yetkilisi Mally Torris’te açılışta yaptığı konuşmada, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığıyla yapılan işbirliğinden mutluluk duyduğunu söyledi.

Projeye katkıda bulunan kurum, kuruluşlarla vatandaşlara teşekkür eden Torris, yardımların devam etmesi için de katkı koyacaklarını ifade etti.

“Gıda Bankası”na bağış yapmak isteyen vatandaş, kurum ve kuruluşlar 0533 8627227 numaralı telefondan (John Torris) Children In Need Foundation’a  ve  228 70 26 numaralı telefondan Sosyal Hizmetler Dairesi Müdürlüğü’ne başvurabilecekleri belirtildi.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.