1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GIDA YARDIMI ALAN ÖĞRENCİLERİN SAYISINDA ARTIŞ BEKLENİYOR
GIDA YARDIMI ALAN ÖĞRENCİLERİN SAYISINDA ARTIŞ BEKLENİYOR

GIDA YARDIMI ALAN ÖĞRENCİLERİN SAYISINDA ARTIŞ BEKLENİYOR

Geçen yıl gıda yardımı alan 13 bin 317 öğrenci bulunuyorken, bu dönem sayılarının artmasının beklendiği haber verildi.

A+A-

Güney Kıbrıs’ta, geçen yıl gıda yardımı alan 13 bin 317 öğrenci bulunuyorken, bu dönem sayılarının artmasının beklendiği haber verildi.

Simerini gazetesi, Rum Eğitim Bakanlığı’nda dün, Eğitim Bakanı Kostas Kadis’in liderliğinde, yeni ders yılında da öğrencilere gıda yardımı yapılması konusunda eğitim örgütleri ve okul idarelerinin katıldığı bir toplantı yapıldığını yazdı.

Habere göre toplantının ardından açıklama yapan Kadis, geçen yıl 13 bin 317 ilkokul, ortaokul ve lise öğrencisine gıda yardımı yapıldığını ifade etti.

Bu rakamın, tüm okullar nüfusunun yüzde 12’sini teşkil ettiğine dikkat çekerek, “çok yüksek” bir miktarın söz konusu olduğunu belirten Kadis, bu yıl gıda yardımı alan öğrencilerin sayısının geçen yıla göre daha az olmasının beklenmediğini, aksine daha çok olabileceğini söyledi.

YARDIM ALAN AİLELERİN SAYISINDA 1000 AZALMA

Öte yandan Alithia gazetesi, ilgili birimlerden yapılan açıklamaya göre, Güney Kıbrıs’ta yardım alan ailelerin sayısında 1000 kadar azalma olduğunu yazdı.

Yoksullara destek amacıyla kurulan birimlerden yardım alan ailelerin sayısı geçen yıl 13 bin 500 iken, bu yıl 12 bin 500 olduğunu aktaran gazete, bunun mevsimlik işler ve kurumlar arasındaki koordinasyondan kaynaklandığını belirtti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.