1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GIDA YARDIMI KAOSA DÖNÜŞTÜ
GIDA YARDIMI KAOSA DÖNÜŞTÜ

GIDA YARDIMI KAOSA DÖNÜŞTÜ

İhtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere gönderilen gıda yardımı paketlerinin, dağıtım şekli ve ihtiyaç sahiplerine verilmediği iddiası!

A+A-

PAKETLERİ MUHTARLAR AÇIYORMUŞ:

Kıbrıs Türk Vakıflar İdaresi Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Fadıl Benter, gelen yardım paketlerinin 5 bin adet olduğunu dolayısıyla yardımların ülkedeki tüm ihtiyaç sahiplerine ulaştırılamadığını söyledi. Bazı paketlerin açık bir vaziyette ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını da doğrulayan Benter, paketlerin muhtarlar tarafından açıldığını belirtti

“HIRSIZLIK DEĞİL, PAY ETME”:

İbrahim Fadıl Benter, gıda yardım paketlerinden gıda maddelerinin çalındığı yönündeki iddiaları yalanladı. Benter, “Bir köyde 30 hane ihtiyaçlıysa da ulaştırılan paket sayısı 20’dir, muhtar paketleri açıp 30’a pay edebiliyor. Hırsızlık söz konusu değildir. Çalınmıyor, pay ediliyor” dedi


Havadis - Duygu ALAN

Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından Kıbrıs Türk Vakıflar İdaresi’ne KKTC’de ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere gönderilen gıda yardımı paketleri ilginç tartışmaları gündeme getirdi.

Beyköy Muhtarı Olay Aktaşlı, gıda yardım paketlerinin her yıl belirli kişilere verildiğini, yardımların gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmadığını öne sürdü.

Gıda yardım paketi alan vatandaşlar bazıları da gazetemize ulaşarak, Türkiye’den kapalı gelen paketlerin KKTC’de açıldığını ve pakette bulunan gıdaların çalındığını iddia etti.

Kıbrıs Türk Vakıflar İdaresi Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Fadıl Benter ise ülkedeki ihtiyaç sahibi herkesin gıda yardım paketlerinden alamadığını ve bazı paketlerin dağıtılmadan önce açıldığını doğrularken “hırsızlık” iddialarını yalanladı.

Beyköy muhtarı isyan etti

Beyköy Muhtarı Olay Aktaşlı, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından Kıbrıs Türk Vakıflar İdaresi’ne KKTC’de ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere gönderilen gıda yardımı paketlerinin gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmadığını iddia etti.

Gıda yardım paketlerinin her yıl belirli kişilere dağıtıldığını öne süren Aktaşlı, “Beyköy’de hiç mi ihtiyaç sahibi yok. Tüm varlıklılar Beyköy’e mi taşındı da bugüne kadar tek bir paket köyümüze ulaştırılmadı” diye sitemde bulundu.
Olay Aktaşlı, Kıbrıs Türk Vakıflar İdaresi’ne “Yardımlar gerçek ihtiyaçlılara dağıtılsın” çağrısı yaptı.

“Paketlerdeki gıdalardan çalınıyor” iddiası

Türkiye’den gönderilen gıda yardım paketlerinden alan bazı vatandaşlar gazetemize ulaşarak, paketlerin iki yıldır açık bir vaziyette kendilerine teslim edildiğini ileri sürdü.

Her paketin üzerinde içindekiler listesi olduğunu ancak açık vaziyette teslim edilen paketlerin içerisinde listede yer alan bazı gıda maddelerinin olmadığını öne süren vatandaşlar, “Yardımlar çalınıyor” iddiasında bulundu.

Havadis’e konuşan vatandaşlar, şunları söyledi:  “Zaten ihtiyaçlı olmasaydık bir kilo pirinç, üç beş parça gıda maddesinin peşine düşmezdik. Bizler ihtiyacımız olduğu için bu paketleri kabul ediyoruz. Ancak iki yıldır bu paketler ağzı açık vaziyette dağıtılıyor ve paketlerin üzerinde bulunan içindekiler listesinde yazılı olan birçok gıda maddelerini görmüyoruz. Birileri yardımları çalıyor ve bizler bunları yapanları şiddetle kınıyoruz.”

Benter: Tüm ihtiyaç sahiplerine ulaşamıyoruz

Kıbrıs Türk Vakıflar İdaresi Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Fadıl Benter, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından Kıbrıs Türk Vakıflar İdaresi’ne KKTC’de ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere her defasında 5 bin adet gıda yardım paketi gönderildiğini, bu yardım paketlerinin yarısını Sosyal Yardım Dairesi’ne verdiklerini söyledi.

Benter, geriye kalan yaklaşık 2 bin 500 civarındaki gıda tardım paketlerinin ise ihtiyaç sahiplerine dağıtılması için ulaşabildikleri muhtarlıklara, belediyelere verdiklerini kaydetti.

Gıda yardım paketlerinin ülkedeki tüm ihtiyaç sahiplerine ulaştırılamadığını doğrulayan İbrahim Fadıl Benter, “Yeniden yapılanma projemizde 5 hedefimizden biri de Kıbrıs’ın fakirlik haritasını çıkarmaktır. Bu harita çalışması henüz devam etmektedir. Ancak biz harita çıkana kadar yardımlar konusunda elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından Kıbrıs Türk Vakıflar İdaresi’ne KKTC’de ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere her defasında 5 bin adet gıda yardım paketi gelir. Biz bu 5 bin paketin hemen hemen yarısını Sosyal Hizmetler Dairesi’ne veririz, elimizde kalanı da bildiğimiz ulaşabildiğimiz muhtarlara, belediye başkanları aracılığı ile dağıtırız. Ancak ülkedeki tüm köylere dağıttığımızı söyleyemem ki zaten gelen paket sayısı itibari ile bu şu an için zaten mümkün değil. Kaldı ki biz zaten ülkedeki tüm fakirlere ulaşırız iddiasında da değiliz. Fakat ben bu işleri daha önce Amerika’da da yaptım. Amerika’da yardımların yüzde 70’i yerine ulaşırsa bu tam başarı sayılır” diye konuştu.

“Her kutuyu takip edemeyiz”
Gıda yardım paketlerinin ülkedeki tüm ihtiyaç sahiplerine ulaştırılamadığını doğrulayan İbrahim Fadıl İbrahim Fadıl Benter, bazı paketlerin de açık bir vaziyette ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığı ancak bunun adının hırsızlık olmadığını söyledi.

Benter, “Paketlerin açıldığı iddiası doğru olabilir. Bize de bu yönde şikayetler geldi. Ancak bunun adı hırsızlık değildir. Geçen yıl gelen paketlerin bir kısmı bazı muhtarlar tarafından açılmış. Bunun tespiti yapılıp, nedeni sorulduğunda ise muhtarın cevabı, ‘Benim köyümde 30 fakir hane var, siz bana 20 kutu yardım verdiniz. Ben de açtım kutuları ve 30 haneye böldüm’ oldu. Biz de sonuçta her kutuyu takip edemeyiz. Bu yıl da eğer vatandaş açık paket var diyorsa, kesinlikle nedeni benzer bir durumdur” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.