1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GIDA YERİNE PARA!
GIDA YERİNE PARA!

GIDA YERİNE PARA!

Rum ve Maronitlere gıda yerine para

A+A-

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, Avrupa Birliği (AB) liderlerini, KKTC hükümetinin, KKTC’de yaşayan Rum ve Maronitlere gönderilen yardımlardan vergi alınması kararı konusunda bilgilendireceği haber verildi.

Anastasiadis’in bu çerçevede dün Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk ile telefonda görüştüğünü yazan Alithia gazetesi, Rum Hükümeti Sözcüsü Nikos Hristodulidis’in konuyla ilgili dün Rum Haber Ajansı’na yaptığı açıklamaya yer ayırdı.

Açıklamasında “esas endişelerinin ve başlıca hedeflerinin, mahsurlardan, kendilerine gönderilen ve işgal rejiminin kararıyla yasaklanan hiçbir şeyin eksik edilmemesinin güvenceye alınması olduğunu” dile getiren Hristodulidis, bunun için, KKTC’deki Rum ve Maronitlerin yaşadıkları köylerin muhtarlarıyla sürekli temas içerisinde olduklarını söyledi.

Bu kararın iptal edilmesine dair eylemler konusunda ise Hristodulidis, eylemlerin bir yandan BM’ye yönelik olarak, diğer yandan da Avrupa düzeyinde süreceğini ifade etti.

“Eylemlerin hedefinin Türkiye olacağını” dile getiren Rum sözcü, “buna paralel olarak Türkiye’yle ilgili eylemlerin Avrupa düzeyinde yoğunlaşacağını” ifade etti.

19–20 Ekim tarihlerinde yapılması planlanan Avrupa Konseyi çerçevesinde, Brüksel’de 19 Ekim akşamı düzenlenecek akşam yemeğinde, AB-Türkiye ilişkilerinin ele alınmasının beklendiğini dile getiren Hristodulidis, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in bu çerçevede, bahse konu kararla ilgili olarak AB’deki ortaklarını bilgilendireceğini ifade etti.

Aynı anda başka aşamalarda da hareket edeceklerini ifade eden Hristodulidis, gerekmedikçe açıklanmayacak bazı yöntem ve düşünceler bulunduğunu ve kendilerini ilgilendiren şeyin, bunların etkili olmaları olduğunu söyledi.

Rum hükümetinin, KKTC hükümetinin kararının ardından, önümüzdeki günlerde planlamasını tamamlayacağını da yazan gazete, KKTC’de yaşayan Rum ve Maronitlerin hükümetin tepkisini desteklediklerini ekledi.

“GIDA YERİNE PARA”

Fileleftheros ise “Gıda Yerine Para- Mahsurlar Ürün Satın Almak İçin Devlet Tarafından Yardımın Artırılmasını Tercih Ediyor” başlıklı haberinde, Rum hükümetinin KKTC hükümetinin kararının iptal edilmesi için almaya niyetli olduğu önlemler konusunda kendisine soru yöneltilen Rum Hükümeti Sözcüsü Hristodulidis’in “kartlarını yine kapalı tuttuğunu” yazdı.

Kendilerini, nasıl hareket edeceklerini bildirmek yerine, sonucun ilgilendirdiğini dile getiren Rum Sözcü, kendilerinin ortaya bir sonuç çıkmasına ve kararın iptal edilmesine odaklandıklarını yineledi.

Hristodulidis, düşünce veya eylemlerin açıklanmasının, sonucu etkileyebileceğini ekledi.

Öte yandan gazete, KKTC’de yaşamını sürdüren Rum ve Maronitlerin, Rum kesimden aldıkları ve KKTC hükümetinin kararının ardından durdurulan mallar konusunda, kendileri için en iyi şeyin ne olduğu konusunda karar vermiş göründüklerini yazdı.

KKTC’de yaşamını sürdüren Rumlar ve Maronitler için uygulanabilecek en iyi önlemin, bu kişilerin devletten aldıkları yardımın, bazı şartlar altında artırılması olduğunu yazan gazete, geçtiğimiz Pazar akşamı RİK’te yayımlanan bir röportajda, Karpaz bölgesinde yaşayan Rumların, ortaya çıkan sorununun, hükümetten aldıkları yardımın artırılması ve ihtiyaçları olan şeyleri kendilerinin satın almasıyla aşılabileceğine dair bir görüş ortaya koyduklarını iletti.

Konunun hükümet tarafından kararın uygulanmaya başlandığı ilk günden itibaren, KKTC’de yaşayan Rum ve Maronitlerle görüşüldüğünü yazan gazete, bunun hükümet tarafından yapılabilecek olası bir hareket olmasına rağmen, herhangi bir şeyin resmen teyit edilmediğini ekledi.

Haravgi ise habere “Mahsurlara Yönelik Malzemeler Konusunda Önümüzdeki Günlerde Kararlar- Mahsurlar İhtiyaçlarını Karşılamak İçin Aldıkları Desteğin Artırılmasını İstiyor” başlıklarıyla yer verdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.