1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GİRNE AKÇİÇEK HASTANESİ’NDE İKİNCİ SKANDAL
GİRNE AKÇİÇEK HASTANESİ’NDE İKİNCİ SKANDAL

GİRNE AKÇİÇEK HASTANESİ’NDE İKİNCİ SKANDAL

Girne Akçiçek Hastanesi’nde yatılı olan Parkinson hastası 72 yaşındaki Hasan Gülada, dün sabahın erken saatlerinde, odasından çıkarak başka bir odanın penceresinden aşağıya atlayarak canına kıydı.

A+A-

Elmas TOKAY

Girne Dr. Akçiçek Hastanesi’nde önceki gün yaşanan morg skandalının ardından, dün sabahın erken saatlerinde yatılı tedavi gören 72 yaşındaki Hasan Gülada, hastanenin birinci katında bulunan pencereden havalandırma boşluğuna atlayarak yaşamına son verdi. Gülada’nın yattığı odada, pencere korkulukları olduğu için, refakatçi olan eşinin yan yatakta uyuduğu bir esnada, yatağından kalkan Gülada, karşıda başka bir odaya geçerek, o odanın penceresinden havalandırma boşluğuna atlayarak hayatını kaybettiği öğrenildi.

Başhekim açıklama yaptı

Yaşanan üzücü olayın ardından Girne Dr Akçiçek Hastanesi Başhekimi Doktor Salih Beyoğlu, basına olayla ilgili açıklamada bulundu. Hastanın yattığı odada basına konuşan Beyoğlu, daha sonra da aşağıya atladığı odayı gösterdi.

Yaklaşık 6-7 yıldan beridir Parkinson hastası olan 72 yaşındaki Hasan Gülada’nın, konuşma ve yürüme güçlüğü bulunduğunu belirten Beyoğlu, hastanın, akut bronşit ve yüksek ateş nedeniyle, 25 Ağustos’ta hastanenin dahiliye servisinde yatırıldığını ve o günden beri tedavisinin sürdüğünü söyledi.

103 numaralı odada kalan hastaya eşi, Fatma Gülada’nın refakat ettiğini dile getiren Beyoğlu, hastayı en son, saat 06.15’te kahvaltı dağıtımı yapan mutfak görevlisi Zeynep Karatay’ın gördüğünü kaydetti.

Hasta başka bir odadan aşağıya atladı

Hastanın kaldığı,103 numaralı odanın penceresinde demir parmaklıklar olduğunu ifade eden Beyoğlu, Gülada’nın, odasının karşı çaprazında bulunan 116 numaralı izolasyon odasından atladığını belirtti.

İzolasyon odasında, yürüyemeyecek durumda olan son aşamadaki hastaların kaldığı ve penceresinde parmaklık bulunmadığını dile getiren Beyoğlu, hastanın izolasyon odasının penceresinden havalandırma boşluğuna atladığını kaydetti.

Yaşanan olayın çok üzücü olduğunu dile getiren Beyoğlu, bu olayın ardından, parmaklık olmayan pencerelere güvenlik amacıyla parmaklık takılacağını söyledi.

Hasan Gülada’nın, 1 hafta önce evindeyken çamaşır suyu içerek canına kıymak istediğini de ifade eden Beyoğlu, intihar teşebbüsünün ardından Gülada’ya hastanede müdahale edildiğini ve ardından taburcu edildiğini kaydetti.

Mutfak görevlisi yaşananları anlattı

Hasan Gülada’yı son gören kişi olan hastanenin mutfak görevlisi Zeynep Karatay da yaşananları anlattı. Kahvaltı dağıtımı yaparken hastanın odasına gittiğini, hastaya ensure (öğütülmüş yemek) vermesi gerektiğini kaydeden Karatay, ensureyi unuttuğunu eşine söylemek için kapıyı açtığında hastanın uyanık, eşinin ise uyuyor olduğunu söyledi.

Servisteki görevli hemşireye ensure getirmeyi unuttuğunu ve daha sonra getireceğini söylediğini ardından da kadın doğum servisine dağıtıma çıktığını dile getiren Karatay, burada dağıtımı bitirdiğinde, çığlıkları duyduğunu ve yaşanan üzücü olaydan bu şekilde haberdar olduğunu söyledi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum