1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. GİRNE AKÇİÇEK HASTANESİ’NE 53 BİN TL BAĞIŞ
GİRNE AKÇİÇEK HASTANESİ’NE 53 BİN TL BAĞIŞ

GİRNE AKÇİÇEK HASTANESİ’NE 53 BİN TL BAĞIŞ

Güvenlik Kamu Görevlileri Kooperatifi Ltd, Girne Akçiçek Hastanesi Kadın Doğum Kliniği’ne Logic 5- dopplerli ultrasound alınması için 53 bin TL bağışta bulundu.

A+A-

Güvenlik Kamu CLtd, Girne Akçiçek Hastanesi Kadın Doğum Kliniği’ne Logic 5- dopplerli ultrasound alınması için 53 bin TL bağışta bulundu.

Güven Koop Yönetim Kurulu Başkanı Osman Hordan, bağış çekini Sağlık Bakanı Ahmet Gülle’ye teslim etti.

GÜLLE

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, Güven Koop’a teşekkür ederek, söz konusu bağışın devlet ve sivil toplum örgütü dayanışmasına emsal teşkil ettiğini vurguladı.

Göreve geldikleri günden bu yana sağlıkta yapılanmadan bahsettiklerini dile getiren Gülle, sağlığı daha çağdaş seviyelere ulaştırmak için gerek altyapı gerekse personel bakımından geliştirmek gerektiğini söyledi.

Gülle, özellikle bulaşıcı ve bulaşıcı olmayan hastalıklarla ilgili çalışma yaptıklarını kaydetti.

Gülle, “Yeniden yapılanma çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Özellikle bulaşıcı hastalıklar ve bulaşıcı olmayan hastalıklarla ilgili. Dünya Sağlık Örgütü’nün yaklaşımları ile paralel bir politika belirlemek için ilgili organları buluşturacağız ve sağlıkta daha etkin, önleyici önlemlerin alınacağı bir yapılandırma oluşturacağız. Tabii ki bir yandan da olayın tedavi edici boyutu devam edecek. Bu da hastanelerimizle, sağlık merkezlerimizle olacak” dedi.

Girne bölgesinin nüfus olarak hızla geliştiğine vurgu yapan Gülle, bu bağlamda Girne Akçiçek Hastanesi’nin yeniden yapılanmasının önemli olduğunu kaydetti ve “Hastanede altyapı olarak ciddi adımlar atılıyor” dedi.

Bakan Gülle, “Acil binası yakında hizmete girecek, orada diyaliz servisi de hizmete girecek. Çalışmayan bazı servisler var, onlar da çalıştırılacak. Dolayısıyla her yönüyle desteğe gereksinim var. Biz bununla ilgili planlarımızı yapmış bulunuyoruz“ dedi.

Sağlığın çok hızlı değiştiğini ve geliştiğini söyleyen Gülle, gelişen teknolojiyi takip edebilme adına sivil toplum örgütlerinin katkısının önemli olduğunu kaydetti.

BEYOĞLU

Girne Akçiçek Hastanesi Başhekimi Salih Beyoğlu da, Güven Koop Ltd’e katkılarından dolayı hastane ve Girne halkı adına teşekkür etti.

HORDAN

Sağlık konusunda duyarlı olunması gerektiğini vurgulayan Güven Koop Ltd Yönetim Kurulu Başkanı Osman Hordan da, kendi imkanları çerçevesinde bağışta bulunmaya çalıştıklarını söyleyerek, bağışın örnek teşkil etmesini temenni etti.

Hordan, yardımlarının devam edeceğini de kaydetti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.