1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ (GAÜ) 28’İNCİ DÖNEM MEZUNLARINI VERDİ.
GİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ (GAÜ) 28’İNCİ DÖNEM MEZUNLARINI VERDİ.

GİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ (GAÜ) 28’İNCİ DÖNEM MEZUNLARINI VERDİ.

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) 28’inci dönem mezunlarını verdi.

A+A-

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) 28’inci dönem mezunlarını verdi.

Girne Amfi Tiyatro’da dün yer alan törende, 2013 – 2014 akademik yılı bahar döneminde üniversitenin ön lisans, lisans ve yüksek lisans programlarından mezun olan 730 öğrenci törenle diplomalarını aldı.

Törene, Girne Belediye Başkanı Sümer Aygın, Emekli Büyükelçi Diplomatlar Birliği Genel Başkanı, AB Parlamento Üyesi Günther Meinel, Diplomatlar Birliği Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Lukas Lunne, Diplomatlar Birliği Türkiye Başkanı Ferhat Bozçelik, Diplomatlar Birliği Başkan Yardımcısı Serdal Kılavuz, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Suat Yeldener, GAÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Memduh Erdal, GAÜ Kurucu Rektörü Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, GAÜ Rektörü Prof. Yıldırım Öner, Türk Ajansı-Kıbrıs (TAK) Müdürü Neriman Saygılı,YÖDAK Yönetim Kurulu Üyesi Olgun Çiçek,  Milli Eğitim Bakanlığı Yüksek Öğrenim Müdürü Hüseyin Kavaz, bazı üst düzey yetkililer, GAÜ’lü akademisyen ve öğrencilerle veliler katıldı.      
 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başlayan törende, GAÜ Rektörü Prof. Yıldırım Öner, GAÜ Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı ve CEO  Dr. Asım Vehbi, Kurucu Rektör, Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, Girne Belediye Başkanı Sümer Aygın, Diplomatlar Birliği Genel Başkanı Günther Meinel ve mezunlar adına Miracle Chinwenmeri birer konuşma yaptı.

Tören daha sonra GAÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Memduh Erdal tarafından  Emekli Büyükelçi Diplomatlar Birliği Genel Başkanı, AB Parlemento Üyesi Günther Meinel’e GAÜ Onursal Doktorası takdim edildi.

Tören, üniversitenin önlisans, lisan ve lisansüstü master programlarını tamamlayan öğrencilere diplomalarının verilmesiyle sona erdi.

ÖNER

GAÜ Rektörü Prof. Yıldırım Öner  yaptığı konuşmada, üniversitenin 30’uncu kuruluş yılı 28’inci dönemi mezunlarını kutlayarak, sağlık, mutluluk ve iş hayatlarında başarılar diledi.

Öğrenmenin diploma almakla sona ermediğini, ömür boyu süren bir süreç olduğunu ifade eden Rektör Öner, genç mezunların hiçbir zaman yeni şeyler öğrenmeyi bırakmamalarını istedi.

VEHBİ

GAÜ Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı ve CEO  Dr. Asım Vehbi ise, üniversiteden mezun olan gençlerin hayatlarının en dolu deneyimlerinden birini yaşamaya başladıklarını belirterek, eğitim haklarını GAÜ’de kullanmak suretiyle doğru bir seçim yaptıklarını kaydetti.

Gençler bu seçimi yaparken en doğru kararı verdiklerini ifade eden Asım Vehbi, GAÜ’nün geleceği onlarla kuracak olmanın gururunu yaşadığını vurguladı.

Asım Vehbi, mezuniyet gecesi gençlerin gözlerinde beliren  ışıltının ömür boyu sürmesini de diledi.

AKPINAR

GAÜ Kurucu Rektörü, Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar da yaptığı konuşmada, mezunları kutlayarak yaşamlarında başarılar diledi.

Yaşamda mutluluğun insana kolay sunulmadığı konusuna dikkat çeken Akpınar, insanın vereceği seviyeli kararların onu ulaşmak istediği yerin anahtarı olabileceğini söyledi.

Mezunların şu an içinde bulunduğu süreci küçük akvaryum içinde bulunan japon balıklarına (Joi) benzeten Serhat Akpınar, söz konusu ‘Joi’lerin içinde bulunduğu su ile doğru orantıda büyüme özelliği gösterdiğini belirterek, mezunların  da  buna benzer şekilde büyük bir havuzdan gerçek bir yaşam havuzuna adım attıklarını ve büyüme potansiyellerinin kendi ellerinde ve sonsuz olduğuna vurgu yaptı.

MEINEL

Emekli Büyükelçi Diplomatlar Birliği Genel Başkanı, AB Parlemento Üyesi Günther Meinel de konuşmasında GAÜ tarafından kendine takdim edilen onursal doktora için teşekkür ederek, bundan gurur duyduğunu dile getirdi.

İlk kez geldiği Kuzey Kıbrıs ile insanını çok sevdiğini belirten Meinel, bundan böyle Kıbrıslı Türkler için daha çok çalışacağını vurguladı.

CHINWENMERI

Mezunlar adına konuşan Miracle Chinwenmeri ise mezun oldukları GAÜ’de aldıkları seçkin eğitimle başarılı olacaklarını yürekten inandıklarını dile getirerek, bunun için üniversite ile değerli hocalarına çok şey borçlu olduklarını kaydetti.

 

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.