1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GİRNE ARAŞTIRMALARI ENSTİTÜSÜ, ULUÇAY’I ZİYARET ETTİ
GİRNE ARAŞTIRMALARI ENSTİTÜSÜ, ULUÇAY’I ZİYARET ETTİ

GİRNE ARAŞTIRMALARI ENSTİTÜSÜ, ULUÇAY’I ZİYARET ETTİ

Girne Araştırmaları Enstitüsü yetkilileri, İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay’ı ziyaret etti.

A+A-

Girne Araştırmaları Enstitüsü yetkilileri, İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay’ı ziyaret etti.

Girne Araştırmaları Enstitüsü Başkanı Asım Vehbi, GAÜ Senatosu kararıyla kurulan Enstitünün kuruluş amacı, hedefleri ve yaptıklarını Uluçay’a anlatarak, gelecekte yapılabileceklerle ilgili önerilerini almak için ziyaret ettiklerini söyledi.

Araştırmalar yaparak adadaki önemli bir ihtiyacı gidermeyi arzuladıklarını belirten Vehbi, bugüne kadar, 2 araştırma hazırladıklarını; ilkinin geleneksel olmasını planladıkları bir beklenti anketi; 2. Projelerinin de iki boyutlu bir yerel yönetimler araştırması olduğunu belirterek, araştırmada, hem halkın beklentilerini hem de yerel yönetimlerin sistem içindeki yerini değerlendirdiklerini kaydetti.

Bu araştırma sonrasında hazırladıkları raporu da Uluçay’a takdim eden Vehbi, bu araştırmanın devamı için de görüşlerini almayı arzuladıklarını belirtti.

Vehbi, bunların dışında, çevre, sağlık gibi toplumsal konularla ilgili de araştırma çalışmaları yaptıklarını vurguladı.

ULUÇAY

İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay ise, bu tür araştırmaların çok değerli olduğunu vurgulayarak, üniversitelerin ülkenin en zayıf alanlarından biri olan araştırma- geliştirme konularında çalışma yapmasının çok anlamlı olduğunu vurguladı.

Ülkede, yerel yönetimlerle ilgili ciddi sorunlar bulunduğunu ve bu araştırmanın, bilimsel yaklaşımlar sunulmasının kendilerine destek olacağını anlatan Uluçay, “bu çalışmalardan yararlanmak bizim için büyük bir nimettir” dedi.

Uluçay, ülkede kronikleşen sorunların, hiçbir kurumun tek başına çözebileceği boyutta olmadığına işaret ederek, işbirliği içerisinde yapılacak çalışmaların sorunların daha hızlı ve bilimsel çözümüne katkı koyacağını söyledi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.