1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GİRNE BELEDİYESİ HİZMET BİNASI İNŞAATI ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR
GİRNE BELEDİYESİ HİZMET BİNASI İNŞAATI ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR

GİRNE BELEDİYESİ HİZMET BİNASI İNŞAATI ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR

Girne Belediyesi Hizmet Binası inşaatı devam ediyor.

A+A-

Girne Belediyesi Hizmet Binası inşaatı devam ediyor.

Girne Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, Belediye eski kreş binası ve tenis kortları yerine inşaa edilen, mimarisi, altyapısı, verimli enerji kullanımı ile doğa dostu olan "Kıbrıs’ın ilk yeşil sertifikalı kamu binası” olma özelliğini taşıyacak olan binanın sadece bina olarak düşünülmedi ve içerisinde bulunduğu yeşil alan ile birlikte tasarlandı.

Yeşil alanın, bina alanının %60’dan fazla olması dikkate alınarak, bu alan içerisinde otoparklar, yürüyüş yolları, su hareketi, dinlenme alanları olmakla beraber, okullar bölgesi ile şehrin alternatif bir yaya bağlantısı sağlaması da amaçlanıp tasarlandı. Bu yeşil alan bina ve çevre sakinlerine temiz hava, görüntü güzelliği, sağlıklı bir dinlenme alanı gibi imkanlar sağlayacak.

İnşaatı ziyaret eden ve inşaattaki iş programı hakkında şantiyedeki yetkili mühendislerden bilgi alan Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, “kente sadece bir hizmet binası değil, yeni bir yaşam alanı kazandırıyoruz. Kentimize yakışan bir bina olacak” dedi.

Bina projesinin dünya örnekleri incelendikten sonra ortaya çıkarıldığını ve Girne için en uygun proje baz alınarak uygulamaya geçildiğini belirten Güngördü, hizmet binasının kente yakışır özellikte olacağını vurguladı.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.